Foto: Profimedia

Manželia z Británie sa rozhodli ísť za hlasom srdca.

Manželia Liz a David Murphyovci sa v jednom momente rozhodli, že ich už nebaví malebný britský život. Rozhodli sa zlomiť palicu nad domom v Manchestri, kde trávili väčšiu časť života. Namiesto toho si zaumienili peniaze z domu použiť na kúpu celej dediny, ktorá bola práve v ponuke. O správe napísal portál Independent.

Článok pokračuje pod videom ↓

Pár tvrdí, že ich život sa od kúpy razantne zlepšil. Pred odchodom z Británie pracovali obidvaja v rádiu v Manchestri. Práce bolo vždy nad hlavu. Pár nebol schopný tráviť takmer žiadny čas so svojimi deťmi, pričom mal pocit, že neustále závodia s časom a konkurenčným trhom.

Keď však pred štyrmi rokmi narazili na ponuku historickej dedinky Lac de Maison v juhozápadnom Francúzsku, odrazu sa im obom vyjasnilo. Súčasťou lákavej ponuky boli dve stodoly a 6 francúzskych domov s úctyhodným vekom 400 rokov.

Foto: Profimedia

Pár neváhal ani sekundu – okamžite za 400-tisíc libier (zhruba 464-tisíc eur) predal vlastný dom. Peniaze využili na kúpu dediny a spolu s deťmi, 13-ročným Tomom a 9-ročnou Charlotte, nadobro opustili Britániu. Ich rozhodnutie nasledovali aj rodičia Liz, 73-ročná Helen Diaper a Lizin nevlastný otec Terry.

Majú plné ruky práce, ich život sa však razantne zlepšil

Kúpa však nebola prísľubom pokojnejšieho života – práve naopak. Rodina má odvtedy plné ruky práce s renováciou domov, z ktorých teraz budujú nový príjem.

Podľa slov manželov však nebola rodina schopná žiť plnohodnotný život v stave, kedy pracovali pre niekoho iného. Nákladná kúpa síce znamenala, že sa o všetko budú musieť postarať sami – hlavne sa však dokázali konečne osamostatniť a opustiť nedosiahnuteľnú víziu toho, že život v Anglicku sa zlepší.

Francúzsko teraz obaja považujú za svoj domov. Od kúpy už ubehli štyri roky a odvtedy sa toho veľa zmenilo.

Foto: Jeden z domov po renovácii / Profimedia

Renovácie na troch zo šiestich domov už pár dokončil. Dnes ich ponúka ako dovolenkový hotspot záujemcom z celého sveta. Ich projekt sa teší veľkému úspechu a pár už napríklad na toto leto nemá takmer žiadne voľné termíny.

„Renovácie stále prebiehajú, ale z veľkej časti sú už dokončené. Už sú to štyri roky, takže sme si zvykli na údržbu a sme omnoho rýchlejší pri každodenných povinnostiach. Ale napríklad pokosiť taký trávnik je stále prácou na dve a pol hodiny, a to len preto, že ho je toľko,“ vysvetľuje spokojný pár.

Renovovanie dediny prirovnávajú k práci na plný úväzok, no oproti bývalému zamestnaniu si veľmi pochvaľujú fakt, že každý deň prinesie niečo nové.

„Máme trochu viac kontroly nad vlastným osudom,“ uzatvárajú manželia so slovami, že ich rozhodnutie bolo tým najlepším, čo mohli urobiť pre svoju rodinu.

Pokiaľ by ste mali záujem stráviť pár večerov vo vysnívanej dedine britskej rodiny, termín si môžete zarezervovať na tomto odkaze.

Uložiť článok

Najnovšie články