Ilustračná foto: Pexels/Unsplash

V prístave Gruž pri Dubrovníku sa v mori hromadia fekálie.

Chorvátsko patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov, a tak vás pravidelne v lete informujeme, čo sa v tejto krajine z hľadiska turizmu deje. Najnovšie ale máme nepríjemnú správu, pretože more v blízkosti mesta Dubrovník zaplavili fekálie, informuje Dnevnik.

Článok pokračuje pod videom ↓

Únik z čerpacej stanice

V prístave Gruž pri Dubrovníku sa v mori hromadia fekálie a ľudia sa sťažujú na nepríjemný zápach. Miestna vodáreň potvrdila, že výkaly unikli z neďalekej čerpacej stanice a na vine boli technické problémy, ktoré sa už ale medzitým podarilo odstrániť. Ľudom tak nezostáva nič iné než čakať, kým nepríjemný zápach zmizne.

Iba predvčerom sme vás pritom informovali, že v krajine ešte ani nezačala hlavná turistická sezóna a návštevnosť na niektorých miestach už láme rekordy. Práve Dubrovník hlási obrovské množstvo dovolenkárov a domáci hovoria o veľmi silnom roku. Turisti pritom do mesta prichádzajú najmä letecky.

„Predsezóna prekonala očakávania. Pasažierov bolo asi o 30 percent viac ako vlani a rovnaké čísla sa na letisku očakávajú počas celej sezóny,“ povedala reportérka Dnevnika. Miestne letisko tento rok očakáva až 3 milióny cestujúcich.

Uložiť článok

Najnovšie články