Foto: SITA/Viktor Zamborský

"Musím si položiť otázku, že pokiaľ vládna koalícia nevie zahlasovať za vlastné programové vyhlásenie vlády, tak aký má zmysel?" spýtal sa minister.

Národniari blokujú prijatie zákona o minimálnej mzde. V relácii Braňo Závodský Naživo to uviedol šéf ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš. Podľa jeho slov sa tak deje napriek tomu, že ide o bod z programového vyhlásenia vlády. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Dusno v koalícii

Minister podotkol, že ide o veľký problém, ktorý vytvára SNS. Zdôraznil, že v programovom vyhlásení vlády je zahrnutý bod, ktorým sa koalícia zaviazala nastaviť minimálnu mzdu tak, aby ku koncu volebného obdobia atakovala hranicu tisíc eur.

„Musím si položiť otázku, že pokiaľ vládna koalícia nevie zahlasovať za vlastné programové vyhlásenie vlády, tak aký má zmysel?“ spýtal sa

Spomenul tiež spor o miesto predsedu parlamentu, na ktoré si strana Andreja Danka nárokuje s argumentom, že ak má Smer-SSD stoličku predsedu vlády a Hlas-SD prezidenta, kreslo predsedu parlamentu patrí SNS. Podľa Danka to vyplýva zo situácie, ktorú prinieslo zvolenie Petra Pellegriniho za prezidenta.

„Z tohto vôbec nemienime ustúpiť, nevidím žiadnu šancu,“ uviedol Tomáš s odvolaním sa na koaličnú zmluvu, podľa ktorej má byť predseda parlamentu z radov strany Hlas-SD.

Uložiť článok

Najnovšie články