Foto: Facebook (Martina a Peter)

Podľa Kotlára niekto vypustil vírus do sveta naschvál.

Splnomocnenec vlády Peter Kotlár v stredu 19. júna na mimoriadnom zdravotníckom výbore vyhlásil, že na Slovensku žiadna pandémia nebola. Uviedol, že závery z jeho „vyšetrovania“ sa verejnosť dozvie v septembri, a že z nich vyplýva,, že pandémia, z hľadiska toho, čo pandémia znamená, u nás nebola. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Kotlár to povedal, podľa svojich slov „smrteľne vážne“ a to navzdory viac ako 20-tisíc obetiam vírusu. Dnes dokonca dodal, že pracuje s verziou, že vírus bol vytvorený umelo, upozorňuje televízia Markíza.

Umelo vytvorená pandémia

Na tlačovej konferencii poslanec Peter Kotlár hovoril o bioterorizme. Podľa jeho slov pracuje „vyšetrovací tím“ s verziou, že niekto vytvoril vírus z troch rôznych vírusov a naschvál ho vypustil do sveta. Účelom bolo spôsobiť škody na životoch a hospodárske škody.

„V prípade, že sa ukáže, že vírus bol umelo vytvorený, musíme sa spýtať, či to nebol akt terorizmu,“ uviedol a dodal, že spochybňuje „pseudovedecké fakty“ a počúva odborníkov. Tvrdenia a fakty, ktoré predložil napríklad lekár Peter Sabaka, nepovažuje za dôveryhodné.

Kotlár tiež vysvetlil svoj výrok o tom, že pandémia na Slovensku nebola. Podľa neho je tento pojem vágne definovaný a my musíme vedieť povedať, pri akom počte nakazených ľudí máme hovoriť o pandémii.

„Máme vágnu definíciu. Treba ju jasne zadefinovať, aby sme na základe toho mohli obmedzovať život na Slovensku,“ povedal.

Uložiť článok

Najnovšie články