Foto: TASR - Michal Svítok

Minister životného prostredia uviedol, že sa stretol s ministrom energetiky, aby riešili vodné dielo Gabčíkovo-Nagymaros.

Slovenský vládny špeciál mal opäť zamieriť do Nemecka. Ako informuje televízia Markíza, bolo to v čase, keď svoj zápas o 18:00 hralo Maďarsko proti Nemecku. Na letisku v Stuttgarte pristálo lietadlo po tom, ako letelo z Bratislavy na Sliač.

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa ministerstva vnútra si let objednalo ministerstvo životného prostredia ešte 6. júna a šéf rezortu ho aj schválil.

Rokovali a išli na futbal

Minister životného prostredia Tomáš Taraba pre Markízu uviedol, že bol v Stuttgarte na rokovaní o Gabčíkove-Nagymaros.

„Celá delegácia sme tam boli. Vodohospodárska výstavba, minister energetiky Maďarska,“ povedal s tým, že ho o stretnutie práve v tomto meste poprosil maďarský minister.

„Popritom sme šli na futbal,“ dodal. Vládne lietadlo pristálo v Stuttgarte o 15:33, teda dve a pol hodiny pred futbalovým stretnutím.

Minister dnes okolo poludnia na sociálnej sieti informoval, že spolu s riaditeľom Vodohospodárskej výstavby a maďarským ministrom energetiky a jeho tímom včera absolvovali ďalšie kolo rokovaní o usporiadaní medzinárodného sporu o sústavu vodného diela Gabčíkovo-Nagymaros.

„Verím, že sa posúvame aj s výsledkami expertných skupín postupne do štádia, že budeme vedieť obom predsedom vlád predstaviť výsledky, ktoré po 30 rokoch sporov privedú pozitívne výsledky a vytvoria predpoklady pre naštartovanie ešte bližšej spolupráce,“ napísal.

Uložiť článok

Najnovšie články