Foto: Interez.sk

50-ročná žena si spôsobila poranenia hlavy, pre ktoré ju museli previezť do Univerzitnej nemocnice v Martine.

Turistka spadla na turistickom chodníku pod Veľkým Rozsutcom a utrpela vážny úraz. Na miesto zamierili horskí záchranári aj vrtuľník. 50-ročná žena si spôsobila poranenia hlavy, pre ktoré ju museli previezť z miesta, informuje TV JOJ

Zranená žena potrebovala viaceré vyšetrenia. Z tých bolo zistené, že má vážny úraz hlavy i poruchu vedomia. Previezli ju do Univerzitnej nemocnice v Martine.

Buďte opatrní

„Úraz sa stal po dosiahnutí vrcholu a pri návrate cestou späť. Ten terén je tam taký, že každý jeden chybný krok môže zapríčiniť nejaký úraz. Je to predsa len suťovisko,“ priblížil situáciu jeden zo zamestnancov Horskej záchrannej služby v Malej Fatre.

Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Hopjaková informovala, že ženu museli transportovať čím skôr preč z exponovaného terénu, a to aj najmä pre zhoršujúce sa poveternostné podmienky.

Člen Horskej záchrannej služby tiež dodal, že im pri prenášaní pacientky na plošinu pomáhali aj okoloidúci turisti. „Bodaj by všetci turisti boli takíto. Musím povedať, že mali základné zdravotnícke pomôcky, teda museli mať nejakú lekárničku,“ odkázal.

Ľuďom, ktorí sa v tomto horúcom počasí rozhodnú vydať do hôr, odkázal, že v prípade, ak sa cítia vyčerpaní, mali by zastaviť, napiť sa a doplniť cukor.

Uložiť článok

Najnovšie články