Foto: TASR-Jakub Kotian Martin Baumann

Európska komisia nám dáva posledné dva týždne na prijatie zákona, rokovanie sa ale presunulo na neurčito.

Podľa programu Národnej rady SR mala šéfka rezortu kultúry Martina Šimkovičová v utorok 11. júna predložiť návrh novely o mediálnych službách. Ten sa prijíma v skrátenom legislatívnom konaní a jeho neprijatie môže mať pre Slovensko dosahy na európskej úrovni. Ministerka ale neprišla, píše Denník N.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako ďalej upozorňuje, Šimkovičová sa v tom čase nachádzala na jachtárskych pretekoch v Chorvátsku a to spolu s poslancom za Slovenskú národnú stranu (SNS) Petrom Kotlárom.

Chýbali, lebo boli na výlete

Denník N informuje, že jachtárke preteky sa začali v chorvátskom prístave Aci Marina v meste Vodice. Odtiaľ pochádza aj fotka, na ktorej sa objavila Šimkovičová s Kotlárom. Majú na sebe tričká s logom spoločnosti, ktorá tento pobyt ponúka. Jeho súčasťou je plavba po niekoľkých chorvátskych ostrovoch, sú naplánované súťaže aj diskotéky.

Martina Šimkovičová mala v utorok predstaviť zákon o koordinátorovi digitálnych služieb. Ten vyplýva z európskej legislatívy. Menovaný mal byť do 17. februára. 24. apríla poslala Európska komisia Slovensku formálnu výzvu, v ktorej žiada o prijatie potrebných opatrení najneskôr do dvoch mesiacov.

Krajine teda hrozia sankcie, aktuálne má parlament na určenie koordinátora dva týždne. Bod rokovania sa však pre neprítomnosť ministerky presunul na neurčito.

Neúčasť ministerky v parlamente prekvapila aj Ľuboša Blahu. Ten ju poprosil, aby odôvodnila návrh vlády. Keď neprichádzala, obzeral sa po rokovacej sále, no nikde ju nenašiel. Preto vyhlásil päťminútovú prestávku, po ktorej schôdza pokračovala ďalším naplánovaným bodom.

Opozičné Progresívne Slovensko na sociálnej sieti upozornilo, že menovanie Rady pre mediálne služby do úlohy digitálneho koordinátora sa pripravuje už dlho, Rada sa naň pripravuje prakticky celé roky a spomínaný návrh zákona našla ministerka Šimkovičová na stole v deň svojho nástupu.

Napriek tomu sa vec nepohla. Miesto toho sa ministerka plavila po mori.

Denník N upozorňuje, že spolu s Kotlárom pricestovala do Chorvátska v sobotu 8. júna. Dnes, v stredu 12. júna, už bol poslanec späť v Národnej rade a Šimkovičová sa objavila na rokovaní vlády.

Uložiť článok

Najnovšie články