Ilustračná foto: SITA/Unsplash

Futbal sa tento rok vysiela na Markíze.

Slovenský divák bol dlhé roky zvyknutý, že všetky významné športové prenosy slovenskej futbalovej a hokejovej reprezentácie vysielala RTVS, ktorá to navyše mala dostupné zadarmo prostredníctvom antény aj online.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tento rok sa však situácia zmenila, Slovenská televízia prišla o práva na majstrovstvá sveta v hokeji aj na európsky šampionát vo futbale. Zatiaľ čo hokej si „uchmatla“ Televízia JOJ, futbalové práva si kúpila Markíza. Ako informuje Živé, televízia odvysiela komplet celý šampionát a z najatraktívnejšieho športu na svete chce vyťažiť maximum.

Možnosť sledovať zadarmo

Prenosy slovenskej futbalovej reprezentácie, ale aj ostatných tímov, si tak pozrieme na Markíze, Dajto a na streamovacej službe Voyo. Ide pritom o platené služby. Jedinou možnosťou, ako si pozrieť majstrovstvá zadarmo, je vysielanie na webe televízie.

Po nutnej registrácii, bez ktorej to nepôjde, a po pozretí asi troch minút povinných reklám, sa vám spustí vysielanie. Otázna je ale jej kvalita, portál Živé uvádza, že ide o SD vysielanie, no televízia na webe spomína HD, bez bližšej špecifikácie. Len pre porovnanie, televízia JOJ ponúkala počas hokejového šampionátu sledovanie vysielania na webe bez registrácie a v HD kvalite.

Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Samotná Markíza, respektíve šéfredaktor jej športu Martin Lisý sa pre portál Stratégie vyjadril, že EURO 2024 je pre nich veľkou výzvou. „UEFA EURO 2024 je pre nás veľkou výzvou, pristupujeme k tomu s maximálnou pokorou. Verím, že to, ako sme k tomu zodpovedne pristupovali, diváci v konečnom dôsledku aj ocenia,“ povedal Lisý.

Tohtoročný turnaj sa bude odohrávať v Nemecku, od 14. júna do 14. júla s tým, že vyraďovacia časť začne už 29. júna. Prvý zápas čaká našich chlapcov v pondelok 17. júna o 18:00, kedy budeme čeliť mimoriadne silnému Belgicku a v tomto zápase môžeme len prekvapiť.

Ako sa však už v minulosti viackrát ukázalo, našej reprezentácii naozaj sedia papierovo silnejší súperi. Následne sa 21. júna o 15:00 stretneme s reprezentáciou Ukrajiny a 26. júna o 18:00 zase s Rumunskom. Poslední dvaja menovaní súperi sú pre nás hrateľní a postup zo skupiny je tak celkom reálnym cieľom.

Uložiť článok

Najnovšie články