Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Teploty budú na túto ročnú dobu mimoriadne nízke.

Na Slovensku sme v posledných dňoch opäť zažívali štafetu búrok, ktoré so sebou priniesli záplavy a mnohé nebezpečné javy. Nateraz to vyzerá tak, že si od takéhoto počasia dáme pauzu, zmena však nebude príliš príjemná.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako píše iMeteo, aj naďalej sa nad nami bude rozplývať studený front. Ten síce neprinesie búrky, ale ani zlepšenie počasia.

Búrky ustanú, zlepšenie ale nepríde

Predpovede ukazujú, že by sa počasie malo upokojiť a bude oveľa viac predvídateľné. Nehrozia nám nebezpečné poveternostné javy, zároveň k nám stále neprichádza leto.

Dnes bude na západnom a strednom Slovensku panovať relatívne stabilné počasie. Počítať treba aj so zrážkami, ich úhrn bude len minimálny.

Naopak, východ krajiny si na lepšie počasie ešte počká. Tu treba naďalej rátať s dažďom a vylúčené nie sú ani búrky.

V nasledujúcich dňoch bude podmienky na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý sa bude vlniť, a to v chladnejšom vzduchu. To znamená, že vzduchová hmota bude stabilnejšia a nebude vhodná na výskyt búrok, píše portál.

Treba sa ale pripraviť na niekoľko vĺn dažďa. Studený front k nám navyše stiahne aj chladný vzduch od severozápadu.

Čo sa týka búrok, vyzerá to pozitívne, a teda si od nich nateraz oddýchneme. Príjemné počasie však nemožno očakávať. Obloha bude zatiahnutá a pripraviť sa treba aj na dážď.

Okrem toho nás čaká aj mimoriadne ochladenie. Kým dnes sa budú teploty pohybovať medzi +17 a +23 °C, od polovice pracovného týždňa ortuť v teplomeroch klesne. Maximálne teploty na väčšine územia sa budú pohybovať medzi +13 a +20 °C. Len ojedinele prekročia túto hranicu.

Takéto teploty sú na súčasnú ročnú dobu mimoriadne nízke, v porovnaní s priemerom dokonca o 5 až 8 °C nižšie.

Pozitívne ale je, že by sa teplé počasie malo na naše územie vrátiť už počas víkendu.

Uložiť článok

Najnovšie články