Foto: interez.sk (Jakub Baláž)

Najvyššiu nameranú hodnotu pre stanicu Devín dosiahla hladina rieky o 6:15 ráno.

Už viackrát sme vás informovali o tom, že situácia na riekach je viac ako vážna. Povodne a vyliate korytá spôsobili obrovské škody naprieč Európou a hrozí to aj Slovensku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Už včera bola hladina Dunaja neprimerane vysoká a ako informuje iMeteo, ešte v noci prekročila hladina Dunaja 1. povodňový stupeň. Ranné hodiny so sebou priniesli kulmináciu pod Devínom, kde dosiahol ročnú povodeň. V najbližších hodinách to čaká aj Bratislavu.

Situácia je vážna

Najvyššiu nameranú hodnotu pre stanicu Devín dosiahla hladina o 6:15 ráno. Vtedy sa pohybovala na úrovni 687 centimetrov. O 15 minút neskôr však klesla na úroveň 685 centimetrov.

iMeteo ďalej informuje, že na stanici Devín – Lom dosiahla hladina ešte vyššie hodnoty, k 6:30 narástla k 723 centimentrom a o 6:45 klesla na 721 centimetrov.

V najbližších hodinách sa očakáva kulminácia v Bratislave. Dunaj stále rastie a 1. povodňový stupeň tiež prekročil ešte v noci. O 6:45 sa pohyboval na úrovni 734 centimetrov.

Bratislavu dnes čaká rušný deň. Hladina Dunaja sa tak skoro neupokojí a kulminovať bude aj v dopoludňajších hodinách, najintenzívnejšie v čase od 9:00 do 11:00.

Podľa predpovedí sa však zdá, že hladina rieky by v nasledujúcich dňoch nemala rásť.

Uložiť článok

Najnovšie články