Foto: KLM BB

V najbližších dvoch rokoch chce developer otvoriť až 9 nových nákupných zón, tie budú ponúkať široké spektrum predajcov.

Ako vyplýva z posledných štatistík, Slovákov nákupné centrá lákajú čoraz viac a v obchodoch sú ochotní míňať stále viac peňazí. Je preto logické, že nezaháľajú ani developeri a novými projektami odpovedajú na dopyt spotrebiteľov. Podľa najnovších informácií by na Slovensku malo vyrásť hneď niekoľko nákupných centier a retailových zón, informuje o tom portál Aktuality.sk.

Len nedávno sme vás informovali o tom, že nové nákupné centrum mieri aj pod Tatry, konkrétne do Popradu. Už dlhšie je zrejmé, že nezaháľa ani developer KLM real estate, ktorý má na Slovensku veľké plány. Ešte v marci sme písali o plánoch spoločnosti v Banskej Bystrici, pričom už vtedy bolo jasné, že rozširovanie nákupných možností čaká aj iné mestá. Ako teraz informujú Aktuality, v horizonte dvoch rokov by KLM chcelo otvoriť takýchto zón až 9.

Stále je dopyt vysoký, všetky pripravované projekty máme plne predobsadené. Nájomcovia sú iba renomované zahraničné reťazce, skoro všade s potravinárom Billa, Lidl alebo Tesco, pracujeme zhruba so 40 nájomcami, ktorí sa umiestňujú podľa ich expanzných plánov,“ spresnil pre Aktuality.sk Rastislav Čačko z KLM real estate s tým, že už na jeseň by mali byť otvorené prvé 4 pripravované projekty.

Nákupné centrum v Banskej Bystrici. Foto: KLM BB

Konkrétne pôjde o mestá Banská Bystrica, Šaľa, Piešťany a Senica. V priebehu budúceho roka potom otvoria svoje brány nákupné centrá s názvom Klokan aj v lokalitách ako Svidník, Žilina, Dolné Krškany, Chorvátsky Grob a Rimavská Sobota

Kým Piešťany by mali otvoriť už v septembri, Banská Bystrica a Šala v októbri. Napokon, v decembri otvorí developer nákupné centrum aj v Senici. Výška týchto investícií sa počíta na viac ako 20 miliónov eur. Potvrdených je už aj väčšina nájomcov, pričom ide o známe mená ako Billa, Sinsay, dm drogerie, Teta, Pepco, Tedi, KiK, Planeo, Datart, Superzoo či Dr. Max.

Zaujímavou informáciou je aj to, že veľký záujem na participácii má aj známa sieť rýchleho občerstvenia KFC. „Zatiaľ rokujeme o viacerých lokalitách,“ uviedol pre Aktuality zástupca KLM real estate a dodal, že veľký záujem má KFC o pôsobenie napríklad v Žiline. Kým v posledných rokoch fastfood na Slovensku stagnoval, v nedávnom období začal s expanziou a hovorí o smelých plánoch do blízkej budúcnosti.

Uložiť článok

Najnovšie články