Foto: X - Intermarium 24 (reprofoto)

Polícia cudzincov zadržala.

Priamo v srdci Prahy, na Staromestskom námestí, došlo v sobotu ku krvavému konfliktu medzi ruskými turistami a dobrovoľníkmi zbierajúcimi peniaze pre Ukrajinu, informuje český web Novinky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Viacero zranení

Dobrovoľníci z organizácie Prague Maidan mali na námestí rozložený stánok, čo sa údajne nepáčilo rusky hovoriacim turistom. Z incidentu existujú viaceré kamerové záznamy a trendujú na sociálnych sieťach. V stánku sa nachádzali českí a ukrajinskí aktivisti.

Konflikt nakoniec vyriešila až polícia, ktorá však nikoho na mieste neobmedzila na osobnej slobode. To sa ale následne zmenilo, keď dnes česká polícia v súvislosti s týmto incidentom zadržala na pražskom letisku štyroch cudzincov. „Na základe zistených nových skutočností dôjde s najväčšou pravdepodobnosťou k prekvalifikovaniu veci,“ napísala polícia na sociálnej sieti X.

„Dnes sme na Majdane zažili nepríjemnú situáciu, keď k nám prišla skupina Rusov (zrejme s trvalým pobytom v Nemecku). Najprv vykrikovali, že je dobre, že Rusko zabíja Ukrajincov. Potom došlo z ich strany k fyzickému napadnutiu (päsťami aj dáždnikmi),“ napísala dobrovoľnícka organizácia na sociálnej sieti.

Ďalej dodala, že jeden z ich členov bol zranený na hlave a druhý na ruke, čo si vyžiadalo ošetrenie v nemocnici. Zo záberov však nie je úplne jasné, čo incidentu predchádzalo. Obe skupiny na seba vykrikovali a následne došlo k fyzickej potýčke.

Uložiť článok

Najnovšie články