Foto: interez.sk/Matej Balga/Tesco

Novinka bude do obchodov zavedená v dvoch fázach.

Čerstvé pečivo v supermarketoch je v dnešnej dobe už samozrejmosťou, no spoločnosť Tesco sa rozhodla prísť s unikátnou novinkou. Svoje pulty ako prvý reťazec na Slovensku obohatí o remeselné výrobky s unikátnou receptúrou, informuje firma v tlačovej správe.

Článok pokračuje pod videom ↓

Remeselná výroba

Spoločnosť preto predstavila špeciality z prémiového radu pečiva zvaného Jantár. „Celá výroba nového pečiva je remeselná, to znamená, že cesto sa pripravuje ručne, ako kedysi, bez použitia strojov. V rámci našich vlastných pekární v Tescu sme museli zaškoliť kolegov a kolegyne, ktorí musia postupovať podľa špeciálnej receptúry,“ hovorí Jana Fábryová, manažérka nákupu pečiva.

Foto: Tesco

Cesto, ktoré má vyše 70-percentný podiel vody na 1 kilogram múky, musí po ručnom vymiesení zrieť približne 6 až 8 hodín. Následne sa ručne vytvaruje, dochutí a opäť sa dáva do chladničky na 12 až 14 hodín. „Tesco v rámci nového radu Jantár predstaví krútený chlieb, ciabattu so soľou a s rascou, koreň s posypom a focacciu s jalapenom. Reťazec neskôr plánuje predstaviť ďalšie variácie produktov,“ píše sa v stanovisku.

Novinka bude do obchodov zavedená v dvoch fázach. V prvej je pečivo v ponuke v piatich vybraných hypermarketoch a od 27. septembra by malo byť dostupné vo všetkých predajniach s vlastnou pekárňou, ktorých je na Slovensku aktuálne 27. Nové výrobky nájdu zákazníci od 20. mája 2024 v piatich hypermarketoch – v Bratislave-Petržalke, na Zlatých pieskoch, v Podunajských Biskupiciach, Považskej Bystrici a Žiline.

Uložiť článok

Najnovšie články