Ilustračná foto: Unsplash

Čo na to Victoria?

Čínsky internetový obchod AliExpress uzavrel ambasádorskú spoluprácu so svetoznámym bývalým futbalistom Davidom Beckhamom. Firma o tom informovala v tlačovej správe, píše web Omédiách.com.

Článok pokračuje pod videom ↓

AliExpress verí, že práve spojenie s niekdajšou futbalovou hviezdou mu zabezpečí hladšiu zahraničnú expanziu. Materská skupina Alibaba, pod ktorú AliExpress patrí, sa totiž rozhodla ešte viac zainvestovať do rozširovania zahraničných tržieb, keďže domáci dopyt sa spomalil.

Gigantický e-shop AliExpress pritom už v marci oznámil, že spoločnosť podpísala zmluvu o sponzorovaní tohtoročných ME vo futbale, ktoré sa budú konať v Nemecku. Práve s týmto turnajom má byť spojená aj spolupráca na reklamnej kampani s Davidom Beckhamom.

David Beckham. Foto: Profimedia

AliExpress ale nie je jediný čínsky internetový obchod, ktorý na zahraničnej expanzii začal výraznejšie pracovať a investovať do nej. Svoje aktivity spustili aj firmy Shein či kontroverzný Temu. Spot tohto obchodu sa objavil už druhý rok po sebe, na finále ligy amerického futbalu Super Bowl. Je verejne známe, že práve reklamný priestor počas Super Bowlu patrí každoročne medzi najdrahšie.

Uložiť článok

Najnovšie články