Foto: Unsplash

Ani dnes sa počasie výrazne nezmení.

Tak ako sme už spomínali, do konca mája nás čaká počasie, ktoré bude prakticky deň za dňom podobné. Búrky trápia Slovensko už dva týždne a tento deň zrejme nebude iný.

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa iMeteo bude dnešok ovplyvňovať studený front, ktorý so sebou prinesie ďalšiu búrlivú vlnu. Tá tentoraz zasiahne najmä západné Slovensko.

Opäť očakávajte búrky

V priebehu dňa bude počasie na Slovensku ovplyvňovať studený front. Ten už úradoval v Rakúsku, Českej republike a aj v Nemecku. Lokálne priniesol silnejšie búrky, a tie môžeme dnes očakávať aj u nás.

Ako informuje iMeteo, nemali by byť také silné ako v okolitých krajinách. Dôvodom umiernenosti búrok je studený front rozpadávajúci sa nad západom Slovenska. Napriek tomu sa treba pripraviť na silnejšie búrky ako v uplynulých dňoch.

„Naďalej sa nad našou oblasťou nachádza oblasť nižšieho tlaku vzduchu, v ktorej sa už niekoľko dní vytvára kopovitá oblačnosť a následné prehánky a búrky. Takýto typ búrok sa dnes ojedinele môže vyskytovať na strednom a východnom Slovensku, no na západe krajiny hrozia o čosi nebezpečnejšie búrky,“ upozorňuje portál.

Napriek búrkam budú teploty opäť vysoké. Už napoludnie môžu preskočiť hranicu +25 °C a vzduch sa bude postupne naďalej ohrievať. Studený front dorazí až popoludní.

Uložiť článok

Najnovšie články