Ostrov Šolta, foto: Profimedia

Chorvátsko nie je iba dobre známa pevninská časť. Má viac než tisíc ostrovov.

Dovolenka v Chorvátsku môže byť skutočne pestrá a dokonca aj netradičná. Je na každom, ako si ju vystavia. Pri návšteve tejto obľúbenej krajiny mnohých Slovákov však netreba zabúdať ani na jej ostrovy, pretože viaceré z nich môžu byť priam skrytými klenotmi. Ak ste nad ich návštevou ešte nikdy neuvažovali, alebo vám dostať sa na ne príde príliš komplikované, možno sa teraz presvedčíte o opaku. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Možností, ako sa dostať na chorvátske ostrovy, je viac. My sme si ako východiskový bod zvolili mesto Split, kam sa zo Slovenska môžete pohodlne dostať autom, letecky, alebo aj vlakom.

Následne sa stačí presunúť k miestnemu trajektovému prístav, ktorý sa mimochodom nachádza hneď vedľa železničnej stanice, a počkať si na odchod trajektu na vaše vysnívané miesto.

Foto: interez.sk / Zuzana Veslíková

Hvar – 25 eur

Zo Splitu premávajú trajekty na ostrov Hvar niekoľkokrát za deň. Počas pracovného týždňa šesťkrát, v piatok a sobotu absolvujú dokonca o jednu cestu viac. Prvý vyráža už ráno o 8:00 a posledný o 18:45. Čo sa týka spiatočnej cesty z ostrova Hvar do Splitu, frekvencia je rovnaká, no časy odchodu odlišné. Prvý trajekt z Hvaru štartuje už o 7:35 ráno a posledný večer o ôsmej.

Cesta trajektom trvá približne hodinu a za jednosmerný lístok zaplatíte 25 eur na osobu. Spiatočný nemá žiadnu zľavu a predáva sa za 50 eur.

Pozreli sme sa aj, ako je to s možnosťami ubytovania na tomto mieste. Do vyhľadávača na Bookingu sme zadali noc z prvého augusta na druhý a filtrovali najlacnejšie možnosti pre dve osoby. Za najnižšiu cenu sme našli apartmán v cene 55 eur za noc, teda 22,50 na osobu. Ostrov Hvar je jedným z najväčších chorvátskych ostrovov a na internete je označovaný ako jeden z najkrajších na svete. Toto označenie „nezískal“ len tak pre nič za nič, možno očarí aj vás natoľko, že ho budete musieť navštíviť.

Foto: interez.sk / Zuzana Veslíková

Brač – od 6,24 eura

Tento článok je dostupný členom Interez PREMIUM

Uložiť článok

Najnovšie články