Foto: Instagram.com/termygoracypotok

Tieto miesta sa oplatí navštíviť. A nielen v lete!

Pokiaľ patríte k ľuďom milujúcim relax, aký dokážu poskytnúť len termálne kúpaliská a z cien tých slovenských sa vám často točí hlava, máme pre vás hneď niekoľko zaujímavých tipov. Je síce nutné kvôli nim cestovať za hranice Slovenska, no vôbec nie ďaleko. Naši severní susedia totiž majú naozaj všetko – a jedno územie je termálnymi prameňmi doslova posiate. Navyše, návšteva týchto miest vám ani nezruinuje rozpočet.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aj keď je väčšina z nás zvyknutá v Poľsku navštevovať skôr mestá, tamojšie trhy či poľskú stranu Tatier, len pár kilometrov od slovenských hraníc ukrýva táto krajina aj ďalší poklad. Navyše, s liečivými účinkami.

Pre niekoho bude možno až prekvapivé, že na relatívne malom území môžete navštíviť hneď niekoľko vodných svetov alebo parkov. Tie lákajú na termálnu vodu, vysnívaný relax, ale aj rôznorodé atrakcie. Týchto sedem, v tesnej blízkosti hraníc so Slovenskom, by ste rozhodne mali navštíviť. Navyše, vďaka termálnej vode si ich návštevu nemusíte nutne plánovať len na pekné slnečné a letné dni. Otvorené sú totiž celoročne.

Chocholowskie Termy

Prvým miestom, ktoré na návštevu odporúčame, sú Chocholowskie Termy, vzdialené od slovenských hraníc len niečo vyše 4 kilometre. Sú najväčším termálnym komplexom v Podhalí a jedným z najväčších v celom Poľsku. Pochváliť sa môžu až 3000 m2 vodnej plochy v celkovom počte 30 bazénov. Termálne vody pochádzajú z hĺbky približne 3 600 metrov a dosahujú teplotu okolo 82 °C. Z toho dôvodu sa voda priamo v termálnom kúpalisku ochladzuje na optimálnu teplotu na kúpanie.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Chochołowskie Termy (@chocholowskietermy)

Vyskúšať si tu môžete niekoľko vonkajších a vnútorných bazénov vrátane relaxačných bazénov s vlnami a plaveckých bazénov. Súčasťou komplexu je aj saunový svet so saunami rôznych typov a wellness zóna, kde môžete absolvovať masáže, SPA procedúry a veľa ďalšieho. Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi, ktoré si tu môžu užiť aj viaceré vodné atrakcie.

Tak ako v každom podobnom komplexe, aj tu platí cenník, ktorý je odstupňovaný podľa toho, čo chcete počas svojej návštevy parku využiť. Základný 3-hodinový vstup pre dospelého, s možnosťami kúpania sa v bazénoch a návštevy zóny zdravia, stojí v prepočte zhruba 23 eur. Deti do 3 rokov majú vstupné zadarmo bez obmedzení. Kompletný aktuálny cenník si môžete pozrieť na webe komplexu.

Tento článok je dostupný členom Interez PREMIUM

Uložiť článok

Najnovšie články