Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Že ide o Juraja F., potvrdilo viacero nezávislých zdrojov.

Po minulotýždňovom útoku na predsedu vlády Roberta Fica, ktorý sa udial 15. mája, bol na mieste zadržaný Juraj C. Len pár hodín po incidente uniklo na verejnosť video, na ktorom sa 71-ročný muž priznáva k skutku a vysvetľuje, prečo to urobil.

Článok pokračuje pod videom ↓

Meno autora je známe

Včera sme vás informovali o tom, že bývalý prezident Štefan Hamran uviedol, že polícia pozná meno osoby, ktorá video natočila. Autorom záznamu natočeného priamo na policajnej stanici má byť príslušník úradu pre ochranu ústavných činiteľov Juraj F., uviedol Denník N, s odvolaním sa na dva nezávislé zdroje.

Člen ochranky si okrem toho mal odfotografovať aj občiansky preukaz útočníka. Jeho tvár sa internetom šírila už pár hodín po útoku a bolo známe aj jeho meno.

Hlas príslušníka navyše spoznal aj ďalší zdroj, keď video vysielali televízie. Okrem toho skutočnosť, že autorom videa je člen ochranky, potvrdil aj Hamran.

Juraj F. sa podľa denníka priznal, že si nahral video s útočníkom. Odmietol však skutočnosť, že video zverejnil. Podľa jeho slov ho poslal nadriadeným.

Riaditeľ úradu pre ochranu ústavných činiteľov Pavol Krejčí na otázky Denníka N neodpovedal. Tlačový odbor rezortu vnútra tvrdí, že ďalšie odpovede na otázky nie sú nutné. „Všetky informácie, ktoré v tejto veci počas prebiehajúceho vyšetrovania bolo možné zverejniť, povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok na včerajšej (nedeľnej) tlačovej konferencii,“ uviedol Matej Neumann, hovorca ministerstva.

Uložiť článok

Najnovšie články