Foto: Univerzitná nemocnica Martin- Facebook

Výstavba začne čoskoro.

Univerzitná nemocnica Martin (UNM) zverejnila informáciu o výsledku vyhodnotenia ponúk na výstavbu novej Univerzitnej nemocnice sv. Martina. Za úspešného uchádzača označila štvorčlennú skupinu dodávateľov s vedúcim členom Adifex, ktorá ponúkla hrubú stavbu nemocnice postaviť za 375 miliónov eur.

Článok pokračuje pod videom ↓

UNM zverejnila výsledok vyhodnotenia ponúk presne päť mesiacov po tom, čo vo vyhlásenom tendri uplynula lehota na ich podávanie. Hodnotiaca komisia z troch predložených ponúk bez bližšieho zdôvodnenia vylúčila ponuku spoločnosti AVA-stav za 233,3 milióna eur. V poradí tretia ponuka od firmy Metrostav Slovakia bola vo výške 461,7 milióna eur. V procese verejného obstarávania aktuálne beží lehota na podávanie námietok neúspešných uchádzačov.

Nová nemocnica v Martine má mať vlastnú ambulantnú, diagnostickú a terapeutickú časť i samostatný trakt pre detskú medicínu a urgentný príjem s traumacentrom prispôsobeným na zmiešanú prevádzku detí a dospelých. Vzniknúť má 660 lôžok. Hrubá stavba nemocnice bude financovaná z peňazí z plánu obnovy a je potrebné ju dokončiť do 30. júna 2026.

Zmluvu podpísala aj banskobystrická nemocnica

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici podpísala v pondelok zmluvu so zhotoviteľom stavby novej nemocnice, so Združením nemocnica BB, Strabag PS – Siebert + Talaš. Do verejného obstarávania sa prihlásilo päť uchádzačov, združenie zvíťazilo s ponukou v hodnote 297,5 milióna eur bez DPH. Hrubá stavba nemocnice má byť hotová v roku 2026, bude financovaná z plánu obnovy.

Uložiť článok

Najnovšie články