Foto: Facebook (OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti)

Koalícia obmedzila rozpravu o návrhu na zrušenie RTVS na 24 hodín.

Dnes 15. mája sa začala mimoriadna schôdza Národnej rady SR k návrhu na zrušenie RTVS. Koalícia obmedzila rozpravu na 24 hodín, aby vraj predišli zbytočným obštrukciám opozície. O návrhu by mali poslanci a poslankyne hlasovať v piatok 17. mája. Opozícia tieto kroky považuje za jasný signál, že chce vláda ovládnuť RTVS v čo najkratšom možnom čase.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes začína v parlamente rokovanie a masaker slobody slova vo verejnoprávnej televízii. Vládna koalícia si ide za vaše peniaze z verejnoprávnej televízie spraviť slúžku vládnej moci a svoju hlasnú trúbu. R.I.P. RTVS,“ napísala Veronika Remišová na sociálnu sieť. Spolu s ďalšími matovičovcami sa postavila pred šéfku rezortu kultúry a ústa si prelepila čiernou páskou.

Ohrozená verejnoprávnosť aj sloboda slova

Igor Matovič a ďalší poslanci a poslankyne niekdajšieho OĽANO si prelepili ústa čiernou páskou na znak toho, že sloboda slova v RTVS schválením Šimkovičovej zákona skončí.

V parlamente sa postavili pred rečnícky pult, za ktorým stojí ministerka, a do rokovacej sály, napriek zákazu nosenia „názorných pomôcok“, priniesli transparent. „Koniec slobody slova v RTVS“, znie heslo, ktoré drží v rukách Michal Šípoš.

Za ministerku sa po niekoľkých minútach na znak solidarity postavil Peter Kotlár. Neskôr sa pridali aj Rudolf Huliak, Roman Michelko a iní poslanci a poslankyne za stranu SNS.

Medzitým Ľuboš Blaha na svojom telegrame informoval o tom, že si „progresívci“ do parlamentu zavolali „na pomoc Američanov“. „Vraj sem na balkón zavolali ľudí z americkej a britskej ambasády, aby nás strážili. Oni už ani neskrývajú, že sú ich agenti,“ napísal.

Návrh zákona, ktorý zruší súčasný verejnoprávny RTVS, má určiť vznik novej Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR). Vykonštruovaná inštitúcia má mať nové vedenie, členov rady a hovorí sa aj o zriadení etickej komisie, ktorá má dohliadať na prácu zamestnancov telerozhlasu.

Uložiť článok

Najnovšie články