Foto: interez.sk (Zuzana Veslíková)

Ak ste videli najnovšiu epizódu šou, asi už tušíte, s akým pocitom sme odchádzali domov. 

Fanúšikovia Na nože si včera mohli vychutnať už 11. časť tretej série. Tá pomaly, ale isto končí, a vyzerá to tak, že na štvrtú sériu si počkáme. Finále tretej si užijeme už budúci týždeň a sme na ňu mimoriadne zvedaví. Rovnako, ako aj do predchádzajúcich reštaurácií z Na nože sme sa hladní vybrali aj do Kremnice, konkrétne do poľovníckej reštaurácie Silvanus.

Článok pokračuje pod videom ↓

Poľovnícka reštaurácia Silvanus sa nachádza v historickom centre Kremnice, neďaleko výrobne preslávených Atkáryho kremnických krumplí, ktoré pri návšteve tohto mesta v srdci Slovenska určite ochutnajte. Len sa pripravte na vyššiu cenu, za tri sme zaplatili 9 eur, no sľubujeme, že stojí za to ich „obetovať“. Ale späť k reštaurácii. Vďaka svojej polohe môže pritiahnuť množstvo návštevníkov. O čom sme sa presvedčili aj na vlastnej koži.

Šéfkuchára Martina Nováka zavolal syn majiteľa reštaurácie, ktorý tu zároveň aj pracuje a ako sme si všimli, stará sa napríklad o sociálne siete podniku. Chcel ukázať svojmu otcovi, že vymýšľať každý jeden deň úplne nové menu pozostávajúce z viac ako desiatky jedál nemusí byť najlepší nápad a ide to aj do peňazí.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa S I L V A N U S (@restaurant_silvanus)

Druhá najhoršia kuchyňa, v akej bol

Čo sa týka samotného jedla, Martin Novák bol s ním už pri svojej prvej návšteve relatívne spokojný. Samozrejme, mal nejaké pripomienky, no skôr upozornil na to, že reštaurácia bola „vyžitá“. Zo stien sa lúpala omietka, priestory boli tmavé a vyžadovali si nejaké tie úpravy.

Najväčší šok na neho čakal v samotnej kuchyni. „Asi druhá najhoršia kuchyňa, akú som v tomto celom projekte zažil,“ zhodnotil šéfkuchár. Kritizoval skladovanie potravín, ich zbytočne obrovské množstvo, ale aj samotné podmienky, v akých sa tu pripravuje jedlo.

Foto: interez.sk (Zuzana Veslíková)

To sa ale rýchlo zmenilo

Po tom, ako Martin Novák upozornil na tieto problémy, majiteľ reštaurácie dal na jeho slová, a keď sa vrátil po mesiaci, bolo vidieť kroky vpred, ktoré spolu so svojím tímom v reštaurácii urobili aj bez neho. Čo sa týka priestorov, vďaka šou prešli premenou a môžeme potvrdiť, že počas našej návštevy pôsobili príjemne.

Keďže sme po predchádzajúcich návštevách reštaurácií z Na nože očakávali, že po stredajšom odvysielaní tu bude vo štvrtok plno, rozhodli sme sa prísť na obed už v stredu, aby sme sa návalu ľudí vyhli. Neúspešne, čo je však pre samotnú reštauráciu skvelá správa a prajeme jej, aby to tak bolo každý jeden deň. Obed počas slnečného sviatočného dňa sa rozhodlo tráviť na tomto mieste toľko ľudí, že vo vnútri a aj na terase praskala vo švíkoch. Kým sme si našli voľný stôl, niekoľkokrát sme ju celú prešli a dokonca aj chvíľu čakali spoločne s ďalšími ľuďmi, kým sa nejaký stôl uvoľní. Išlo to však rýchlejšie, ako sme si mysleli, čo nás potešilo.

Zostali sme milo prekvapení

Tento článok je dostupný členom Interez PREMIUM

Uložiť článok

Najnovšie články