Foto: TASR

Už od dnes bude na Slovensku o čosi teplejšie.

Začiatkom týždňa nás zasiahlo typické premenlivé aprílové počasie. Zdá sa, že posledné dni v týždni so sebou prinesú oteplenie a dokonca aj letné teploty. Podľa iMeteo však treba, minimálne dnes, počítať s prehánkami.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes začne nad Slovensko prúdiť teplý a vlhký vzduch. Teploty presiahnu aj +20 °C.

Výkyvy ako na hojdačke

Kým v utorok sme museli čeliť výraznému ochladeniu, na niektorých miestach aj o 15 °C a deň sprevádzali aj zrážky, na niektorých miestach snehové, v stredu prišlo oteplenie.

Najvyššie denné teploty sa pohybovali od +15 do +20 °C. Chladnejšie bolo len na Liptove a Orave, kde maximá neprekročili +13 °C. To sa však počas dneška a ďalších dní zrejme zmení.

Vo štvrtok k nám zavíta ešte teplejšie počasie ako v stredu. Do oblasti začína prúdiť teplý a vlhký vzduch od západu.

Ako predpovedá iMeteo, teploty dosiahnu +16 až +21 °C v najteplejších oblastiach Slovenska. Na Orave a pod Tatrami sa vyšplhajú asi na +14 °C. Relatívne príjemne bude aj počas noci, kedy teploty neklesnú pod +5 °C.

Treba sa však pripraviť na to, že aj dnes, rovnako ako včera, sa môžu najmä ráno vytvárať hmly a počas celého dňa treba počítať aj s oblačnosťou a prehánkami. Na hrebeňoch Tatier treba počítať so snežením od 1 600 metrov nad morom.

Slnečný koniec týždňa

Aj keď sa dnes oteplí, príliš veľa slnečných lúčov nás nepoteší. To sa od zajtra zmení a podľa iMeteo sa čoskoro dočkáme slnečného počasia.

„S príchodom víkendu sa začne nad našu oblasť nasúvať výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý už na naše územie prinesie stabilnejšie, slnečnejšie a postupne aj teplejšie počasie. Začne sa k nám totiž dostávať teplý vzduch od juhozápadu,“ predpovedá portál.

Teploty budú mimoriadne vysoké, v nedeľu by mohli prekročiť hranicu letného dňa a vyšplhať sa až na +27 °C. Rovnako tomu bude aj na začiatku týždňa, v pondelok bude na Slovensku asi +25 °C a tešiť sa môžeme aj na veľa slnečných lúčov.

Už počas utorka ale príde zmena, kedy začne cez západnú Európu postupovať studený front. Čakajú nás búrky a dážď.

Uložiť článok

Najnovšie články