Foto: Unsplash

Počasie nebude zodpovedať februáru.

Extrémne a netradičné. Také je zatiaľ počasie od začiatku roka. Zatiaľ to vyzerá tak, že ani vo februári sa nič nezmení a na Slovensko nedorazí poriadna zima. Aspoň v najbližších dňoch tomu tak rozhodne nebude. Aj keď nás v nasledujúcich hodinách čakajú zrážky, ktoré prinesú aj sneženie, iMeteo predpovedá, že ihneď za tým nás čaká prudké oteplenie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Sneženie len „postraší“

Ako informuje iMeteo, do našej oblasti mieria ďalšie zrážky, ktoré prinesie studený front. Ten postupuje cez Európu a už vo štvrtok začne ovplyvňovať počasie na našom území. Okrem slabých zrážok možno od 600 metrov a na východe aj v nižších polohách očakávať sneženie.

Návrat zimy sa však nekoná a snehová chumelica rozhodne nepríde. „Sneženie bude len dočasné a počas víkendu nás čaká veľmi prudké oteplenie, ktoré dá zabrať snehovej pokrývke aj na horách,“ informuje portál.

Foto: TASR – Milan Kapusta

Očakávať môžeme maximálne poprašok, ktorý sa ešte počas piatka roztopí.

Zima nepríde

Aj predpoveď na nasledujúce dni ukazuje, že nás čaká výnimočne teplý začiatok februára. Počas soboty sa nad Slovensko dostane teplý front, ktorý prinesie dážď. Potom nás podľa iMeteo čaká nástup počasia, ktoré je typické skôr pre koniec marca.

Príliv teplého vzduchu totižto prinesie vlnu veľmi teplého počasia. Predpoveď od soboty síce počíta s nočnými mrazmi, avšak len v tých najchladnejších oblastiach. Počas dňa budú teploty atakovať viac ako +10 °C.

„Začiatok februára prinesie oteplenie, ktoré podľa aktuálnych strednodobých predpovedí bude mať dlhé trvanie. Takéto veľmi teplé počasie sa očakáva zrejme až do polovice februára,“ uzatvára iMeteo predpoveď.

 

Uložiť článok

Najnovšie články