Foto: Unsplash

Jeden z najväčších slovenských operátorov hlási v týchto regiónoch výpadok internetu a televízie.

Orange patrí vo svojej kategórii medzi najväčších slovenských poskytovateľov služieb. Mnoho domácností využíva internet a televíziu práve od tejto spoločnosti, a preto každý, aj keď iba regionálny výpadok, pocíti markantná časť obyvateľov daných obcí. Ako operátor informuje na svojom webe, už čoskoro sa musia na komplikácie pripraviť tieto lokality.

Vplyv na službu Orange Doma

Podľa zverejnených informácii sa musia na výpadok domácich služieb pripraviť v utorok (30. januára) obyvatelia v dvoch lokalitách na strednom Slovensku. Konkrétne pôjde o obce Kriváň a Polomka. Kým v prvej menovanej lokalite môže výpadok trvať približe 360 minút, v Polomke to môže byť až 480 minút. „Pôjde o plánované práce na strane spoločnosti Slovak Telekom, a. s., ktoré sa uskutočnia v nasledujúcich dňoch a budú mať vplyv na službu Orange Doma (internet, televízia),“ píše Orange na svojej webovej stránke.

Výpadky tak môžu trvať aj niekoľko hodín, za čo sa operátor klientom ospravedlnil. „V prípade, že vám po ukončení výpadku nefungujú služby, reštartujte, prosím, vaše zariadenia,“ odporúča Orange. Dobrou správou je, že žiadne komplikácie nehrozia v súvislosti s mobilným signálom, ktorý môže lokálne viaznuť v dôsledku postupnému vypínaniu 3G siete. Toto vypínanie najbližšie opäť začne až o pár dní, konkrétne 2. februára v bratislavskej oblasti.

Orange na webe špecifikoval, že vypínanie sa bude týkať nasledovných lokalít v Bratislave a jej okolí: Karlova Ves, Lamač, Devín, Devínska Nová Ves, Dúbravka, Záhorská Bystrica, Malacky, Myjava, Senica, Skalica a Stupava.

Uložiť článok

Najnovšie články