Foto: TASR - Adriána Hudecová

SHMÚ na stredu vyhlásil výstrahy pred mrazom, vetrom i poľadovicou.

Silný mráz, poľadovica, nárazový vietor i tvorba snehových jazykov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (17. 1.) viacero výstrah.

Článok pokračuje pod videom ↓

Silný mráz až mínus 15 stupňov

Na Orave, Liptove, Horehroní i severnom Spiši hrozí počas noci a rána silný mráz. „Od polnoci do 9.00 h môže teplota v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad klesnúť na mínus 15 stupňov Celzia,“ priblížili meteorológovia na svojom webe.

Od poludnia očakávajú meteorológovia aj tvorbu poľadovice takmer na celom strednom a východnom Slovensku. V priebehu stredajšieho popoludnia sa môžu tvoriť i snehové jazyky a záveje, prakticky na celej severnej a východnej polovici územia SR.

Mohutná víchrica

Naďalej platí výstraha pred silným vetrom na horách stredného a severného Slovenska. „V polohách nad 1500 metrov môže popoludní dosiahnuť rýchlosť 90 až 105 kilometrov za hodinu, čo znamená silnú až mohutnú víchricu,“ uviedli meteorológovia vo výstrahe druhého stupňa. Na nárazový vietor upozorňujú v priebehu stredy aj na juhozápadnom Slovensku, Orave a severnom Spiši. „Ojedinele môže vietor dosiahnuť v nárazoch 65 až 75 kilometrov za hodinu,“ spresnil v tomto prípade SHMÚ.

Uložiť článok

Najnovšie články