Foto: TASR – Henrich Mišovič

V druhej polovici týždňa sa výrazne oteplí, na víkend sa však vráti zima.

Výrazne chladné počasie, studený vzduch, celodenné mrazy a na niektorých miestach aj sneženie, to je aktuálny obraz Slovenska. A napriek tomu, že zima ešte nikam neodchádza, v tomto týždni na územie Slovenska podľa portálu iMeteo vtrhne teplejší vzduch.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tesne nad bod mrazu

Počas včerajšieho dňa počasie na našom území ovplyvňoval studený front. Ten priniesol do severných regiónov zrážky. Aj keď neboli príliš výrazné, od 5 do 10 centimetrov čerstvého snehu napadlo v oblasti hôr Veľkej Fatry a Nízkych Tatier.

Polícia bola nútená na niekoľko hodín uzatvoriť pre nákladné vozidlá horský priechod Donovaly a na Čertovici bola situácia tiež komplikovaná.

Nateraz sa podľa iMeteo situácia upokojila a v nadchádzajúcich hodinách sa žiadne výrazné zrážky neočakávajú. „Ba práve naopak. Počasie ovplyvní výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý prinesie najmä na západné a južné Slovensko aj slnečné počasie,“ informuje.

Teplejšie počasie sa však u nás príliš nezdrží. Prechodne sa zhorší v utorok ráno a na severe prinesie aj sneženie. Na celom území bude počas noci mrznúť a cez deň na západe a juhu Slovenska vystúpia teploty tesne nad nulu.

Foto: TASR – Adriána Hudecová

Výrazný zvrat k teplejšiemu počasiu

„K zmene počasia začne dochádzať v priebehu stredy, kedy sa chladné severné prúdenie zmení na teplejšie prúdenie od juhozápadu až západu, ktoré vystrelí teploty poriadne nahor,“ píše portál.

Treba sa pripraviť na to, že nás počas štvrtka čaká najteplejší deň v týždni. Teploty sa počas dňa dostanú výrazne nad nulu. Maximálne teploty sa budú pohybovať od +2 do 7 °C. Avšak na juhozápade môžu atakovať až +10 °C.

Okrem nezvyčajne teplého dňa štvrtok prinesie na mnohé miesta aj dážď, pršať by malo dokonca aj na horách. Avšak posledné dni v týždni by malo byť počasie také, ako počas tohto víkendu.

Uložiť článok

Najnovšie články