Foto: TASR - Adriána Hudecová

Slovensko sužuje silný vietor aj mrazy.

Koncom minulého týždňa udreli na Slovensko mrznúce zrážky a na niektorých miestach aj sneženie. Od pondelka hrá prím extrémne silný vietor a mrazivé teploty. Tie do rána klesli takmer na -23 °C. Najbližšie dni nás podľa iMeteo čaká podobný scenár.

Článok pokračuje pod videom ↓

Mrazivé ráno

Zmena, ktorá prišla v nedeľu, bola oproti predchádzajúcim dňom výrazná a priniesla mimoriadne chladné počasie. Teploty do rána z pondelka na utorok klesli pod -20° Celzia.

 „Dnes o 6.00 h ráno v Červenom Kláštore teplota klesla až na -22,7 °C. Veľmi chladno bolo aj v Liesku (-19,2 °C), v Rabči (-8,8 °C) a v Podolínci (-17,9 °C),“ informoval portál.

Čakajú nás ďalšie mrazivé dni

Dnešné počasie by malo byť podľa iMeteo bez zrážok, no zároveň sa treba pripraviť na nízke teploty. A to napriek tomu, že na väčšine územia prevláda jasné a slnečné počasie.

Foto: TASR/AP

Nad nulu sa ortuť na teplomeroch dostane iba v južných okresoch. Zvyšok Slovenska môže očakávať celodenný mráz s teplotou od -5 do -1 °C.

K mrazom sa pridá aj silný vietor, ktorý už niekoľko dní spôsobuje škody. „Nad pásom lesa hrozí víchrica, čiže v horách dnes veľmi opatrne. Od stredy sa vietor na našom území upokojí,“ predpovedá iMeteo.

Ako ďalej píše, aj nasledujúcu noc sa treba pripraviť na to, že teploty budú nižšie než -20 °C, a to najmä na severe Slovenska a v mrazivých dolinách. „Sú to veľmi nebezpečné teploty pre dlhší pobyt v exteriéri. Veľmi ľahko dôjde k omrzlinám,“ upozorňuje portál.

Aj v ďalších dňoch bude počasie podobné. Denné maximá sa budú pohybovať v rozmedzí od -5 do +3 °C. Počas ďalších nocí sa však mrazy zmiernia.

Uložiť článok

Najnovšie články