Foto: Facebook/KTOZ Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Krakowie

Zamestnancov útulku zaskočila vlna solidarity.

Výzva zamestnancov psieho útulku v poľskom Krakove bola nadmieru úspešná. Ľudí požiadali, aby ubytovali zvieratá v teple svojich domovov počas nadchádzajúcich mrazov. Na dočasnú adopciu im neostal jediný pes, upozornil na to portál tn.cz.

V piatok 5. decembra popoludní sa v Krakove na Rybnej ulici začala špeciálna akcia „Mrazy“. Pracovníci miestneho útulku ju vyhlásili v obave pred nadchádzajúcimi mrazmi, pred ktorými chceli uchrániť svojich psích zverencov z vonkajších boxov, píše Wyborcza Kraków.

Hodiny čakali v rade

Zamestnanci boli zaskočení, v piatok sa pred útulkom začal tvoriť dlhý rad, v ktorom ľudia čakali aj niekoľko hodín. Nakoniec si miestni vzali domov všetkých 128 psov z boxov, ktorých si nechajú počas nasledujúcich dní. Jedno šteňa si do opatery vzali dokonca aj strážnici. Zamestnanci útulku však veria, že viacerí si štvornohých kamarátov nechajú natrvalo.

-22 stupňov v Krakove

Do Európy prišiel v týchto dňoch chladný arktický vzduch a zasiahol aj Poľsko. V Krakove má byť až -22 stupňov Celzia, čo by nemuseli psy umiestnení vonku zvládnuť. Prevádzkovatelia útulku na facebooku vyjadrili obrovskú vďaku, že sa všetky potrebné psíky podarilo dočasne adoptovať a vonkajšie boxy sú prázdne. „Chceme, aby ste vedeli, že radosť, ktorú vďaka vám cítime, je bezhraničná,“ napísali. Dodali, že ďalšie útulky sú na tom horšie, a tiež potrebujú pomôcť.

Uložiť článok

Najnovšie články