Foto: TASR - Martin Baumann, František Iván

V prvých dňoch nového roka policajtov zamestnali opití vodiči.

Prvým tohtoročným vodičom, ktorého polícia usvedčila z požitia alkoholu, bol 55-ročný muž v Piešťanoch. Okrem toho bratislavská krajská polícia zaznamenala v ten istý deň, v utorok (2. januára), štyri prípady jazdy pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Sadli za volant pod vplyvom alkoholu

V utorok  jazdil so svojím autom Kia Rio po Bratislavskej ulici zo strany na stranu, čo upútalo policajnú hliadku. Pri dychovej skúške mu namerali 3,02 promile, informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave, Zlatica Antalová.

„Muž sa priznal, že pred jazdou popíjal pivo s vodkou. Hliadka ho obmedzila na osobnej slobode a predviedla na policajné oddelenie. Dopravní policajti vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu môže hroziť až ročný pobyt vo väzení. V rámci takzvaného superrýchleho konania si do rozhodnutia súdu počká v policajnej cele,“ uviedla Antalová.

Vodič na Panónskej ulici v Bratislave nafúkal 1,58 promile. Policajti zastavili aj vodiča v Senci, ktorému namerali v dychu 1,71 promile. Jeho spolujazdec takisto javil známky požitia alkoholu a hliadka ho poučila, že nesmie v takom stave viesť žiadne motorové vozidlo. „Ani nie do pol hodiny bol presne tento istý muž zastavený inou hliadkou Policajného zboru v tom istom vozidle v meste Senec,“ priblížil Szeiff s tým, že dychová skúška ukázala 3,02 promile, čo z medicínskeho hľadiska predstavuje stav vážnej otravy alkoholom.

Ďalší prípad sa stal v Bernolákove na parkovisku pred policajným obvodným oddelením. Muž pod vplyvom alkoholu chcel podať na polícii oznámenie. Muža podrobili dychovej skúške, ktorá sa skončila s výsledkom 2,92 promile. „Vo všetkých štyroch prípadoch boli vodiči po vykonaní potrebných úkonov umiestnení v cele policajného zaistenia a po vykonaní potrebných úkonov obvinení z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uzavrel Szeiff.

Uložiť článok

Najnovšie články