Foto: Unsplash, ropk.sk

V Banskej Štiavnici sa uvoľnil priestor na podnikanie.

Mesto Banská Štiavnica je lokalitou, ktorá sa každý rok teší veľkej obľube turistických návštevníkov. Predpoklad na úspešné podnikanie je na mieste, teraz to môžete skúsiť aj vy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Štát aktualizoval register ponúkaného majetku o novú ponuku, ide o nebytové priestory v centre Banskej Štiavnice. Podľa priloženej fotodokumentácie slúžili ako predajňa kremnickej mincovňe. Momentálne však podľa webstránky Ministerstva financií Slovenskej republiky plocha „prechodne neslúži na plnenie úloh v rámci predmetu činnosti.“

„Nebytové priestory sú vhodné ako obchodné prevádzkové priestory. Požadované trhové nájomné: nebytový priestor 85 €/m2/rok, priestor WC 42 €/m2/rok,“ dodáva rezort financií. Odporúčaná doba nájmu je päť rokov, ponuky je možné zasielať do 5. októbra. Viac informácii nájdete v registri ponúkaného majetku štátu.

Oproti iným ponukám ide o výhodnú sumu. Na portáli Nehnuteľnosti.sk sme našli pre porovnanie ďalší nebytový priestor vhodný na prenájom, ktorý potenciálneho podnikateľa vyjde v centre Banskej Štiavnice na takmer dvojnásobok – 154,32  €/m²/ročne.

Uložiť článok

Najnovšie články