Ilustračná foto: TASR/AP

Prvé septembrové dni sa niesli v duchu teplého a stabilného počasia, ktoré sa však už čoskoro zmení.

Kým v lete sme boli často svedkami veľmi premenlivého počasia so zrážkami a búrkami, september ľudí príjemne prekvapil a zatiaľ ponúkal stabilné počasie s množstvom slnečných lúčov. Tie si na Slovensku ešte pár dní užijeme, no potom príde zmena, informuje portál iMeteo.

Článok pokračuje pod videom ↓

Búrky sa dovalia v strede týždňa

Teplé počasie na území Slovenska panovalo aj počas aktuálneho víkendu a ľudia si tak mohli vychutnať priaznivé podmienky na výlety, túry či vinobrania. „Za aktuálne veľmi teplým počasím je mimoriadne priaznivá synoptická situácia. Počasie v celej strednej a vo východnej Európe ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš od východu,“ uvádza iMeteo. Na tomto charaktere počasia sa podľa predpovedí nebude nič meniť minimálne do stredy, kedy sa letné teploty stanú minulosťou.

Podľa aktuálnych predpovedí to vyzerá tak, že k zmene počasia dôjde v stredu počas dňa. Zatiaľ, čo dopoludnia bude ešte panovať prevažne slnečné a teplé počasie, v dôsledku čoho sa bude prehrievať vzduch, tak popoludní a večer nám hrozia prvé výrazné búrky,“ varuje iMeteo. Zmena počasia sa najprv prejaví na západe našej krajiny, potom bude nasledovať aj na východ. „Veľmi búrlivo by malo byť v noci zo stredy na štvrtok a následne počas štvrtka,“ uzatvára portál predpoveď.

Uložiť článok

Najnovšie články