Ilustračná foto: Unsplash

Skontrolujte si dvere a zárubne na svojich bytoch.

Bratislavská polícia upozorňuje na viaceré prípady vlámania sa do bytov. Na sociálnej sieti vyzýva občanov, aby si viac všímali pohyb neznámych osôb po schodiskách a vo vchodoch bytových domov, ale aj označenie dverí a zárubní silikónovým lepidlom na spodnej alebo vrchnej časti.

„V štyroch prípadoch začali policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. Tieto prípady sa vyznačujú rovnakým konaním páchateľov – tí poškodia zámky dverí a vniknú do bytov,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

Pár dobrých odporúčaní

V tejto súvislosti polícia odporúča obyvateľom bytov, aby pred odchodom na dovolenku starostlivo zamkli dvere a zavreli okná. Pripomína, aby nezabúdali ani na podkrovie, poschodie, malé strešné či pivničné okná.

Odporúča tiež požiadať počas neprítomnosti príbuzných či dôveryhodných známych alebo susedov, aby pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť bytu. „Nezaťahujte okná roletami – dávate tým na vedomie, že nie ste doma,“ radí polícia. Pripomína, že ak majú obyvatelia bytov a domov nainštalovaný bezpečnostný systém, mali by ho pred odchodom z domu zapnúť. V prípade evidencie podozrivých osôb alebo označenia dverí na bytoch odporúča informovať aj susedov, prípadne políciu.

Uložiť článok

Najnovšie články