Ilustračná foto: TASR/Unsplash

Do našej oblasti začal prúdiť teplejší vzduch.

Posledné dva dni boli na Slovensku mimoriadne chladné a teploty na mnohých miestach neprekročili hranicu +20 °C. Cez víkend sa ale počasie zmení a okrem oteplenia prídu aj búrky, informuje iMeteo

Článok pokračuje pod videom ↓

Denná teplota na našom území bola počas stredy a štvrtka o viac ako 10 °C nižšia, ako je v tomto období bežné. Od dnešného dňa však začal do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch od juhovýchodu, ktorý môže priniesť silné búrky.

Komplikované počasie

„Ak sa k tomu pridajú aj iniciačné faktory, akým je frontálny systém, ktorý sa práve začal nad naším územím vlniť, tak máme pred sebou veľmi búrlivé dni,“ tvrdí iMeteo. Búrky pritom začnú na mnohých miestach už dnes, a to najmä na juhozápade Slovenska.

„Oveľa významnejšia búrková situácia čaká naše územie počas soboty. Počas dňa bude na západe relatívne pokojné počasie, avšak na zvyšku krajiny, predovšetkým na severe a východe územia sa očakáva veľa oblačnosti a početné prehánky a búrky,“ dodáva web. Podobné počasie by malo byť aj v nedeľu, no situácia je komplikovaná a ešte sa môže zmeniť.

Uložiť článok

Najnovšie články