Foto: MovieStillsDB

Od vraždy Tupaca to bude už 27 rokov, polícia prípad stále vyšetruje.

Tupac Amaru Shakur je dodnes azda najväčšou ikonou svetového rapu. Vizionár, ktorý po celom svete predal desiatky miliónov albumov, skončil svoju životnú púť predčasne, v roku 1996, keď ho v Las Vegas zastrelili. Celé roky sa polícia naháňa za prízrakmi a vražda nikdy nebola úplne objasnená. Svetové média však počas posledných hodín obleteli správy o tom, že v prípade možno konečne nastal posun.

Domová prehliadka v Las Vegas

Podľa informácií, ktoré prinieslo BBC, bola približne 30 kilometrov od Las Vegas vykonaná policajná prehliadka jednej z tamojších budov, pričom malo ísť o spojitosť s vraždou slávneho interpreta. „LVMPD môže potvrdiť, že príkaz na prehliadku bol doručený ako súčasť prebiehajúceho vyšetrovania vraždy Tupaca Shakura,“ uvádza sa vo vyhlásení polície v Las Vegas. Kompetentní však žiadne ďalšie konkrétne informácie nešpecifikovali.

Je to prípad, ktorý zostal nevyriešený a dúfam, že jedného dňa to zmeníme,“ povedal jeden z poručíkov tamojšej polície tlači. Tupaca v septembri 1996 zasiahol páchateľ štyrmi ranami, na následky čoho umrel v nemocnici. Okolo jeho smrti, ale aj samotného incidentu, sa rozšírilo mnoho konšpiračných teórií.

Uložiť článok

Najnovšie články