Foto: Unsplash

Žilina a jej okolie dnes zažili jednu z najsilnejších búrok tohto roka.

V podaní elektrickej aktivity sa dnes Slovenskom prehnali jedny z najintenzívnejších búrok od začiatku roka, informuje portál iMeteo. Tie spôsobili lokálne povodne, tisíce domácností kvôli nim ostali bez elektriny a jeden rodinný dom dokonca zachvátili plamene.

Článok pokračuje pod videom ↓

Najsilnejšie búrky boli v okolí Žiliny

Najväčšie problémy spôsobili búrky v meste Žilina, kde zaplavilo niekoľko ciest a bez dodávok elektriny zostali niektoré časti mesta vrátane trolejbusových liniek. Zaplavené boli najmä podchody,“ uvádza portál iMeteo. Podľa ďalších dostupných informácií bez elektriny ostalo až 20-tisíc domácností.

Problémy spôsoboval aj silný nárazový vietor, ktorý dosahoval poryvy okolo 60-70 km/h. Vplyvom silného vetra sa lámali konáre a niekde aj spadli oslabené stromy. Tie následne skratovali elektrické vedenia,“ vysvetľuje portál príčiny výpadku elektriny. Jeden z bleskov dokonca zasiahol rodinný dom, ktorý začal horieť. „Jeden z bleskov udrel do rodinného domu v mestskej časti Považský Chlmec. Blesk zapálil podkrovie. Na miesto vyrazili hasiči, ktorí požiar lokalizovali. Po zásahu blesku do rodinného domu nedošlo k zraneniam.

Ako na záver iMeteo informuje, za dnešný deň bolo zaznamenaných viac ako 44-tisíc bleskov, čo je tohtoročný rekord.

Uložiť článok

Najnovšie články