Foto: TASR - Dano Veselský

Cez naše územie prejde studený front, ktorý prinesie výrazné ochladenie. V niektorých regiónoch aj o takmer 10 stupňov Celzia.

Teplé, ba priam až horúce letné dni sú, zdá sa, nateraz za nami. Nový pracovný týždeň sme síce začali slnečným počasím, no už zajtra príde zmena.

Posledný júnový týždeň, ktorý je aj posledným týždňom aktuálneho školského roka, priniesol opäť príjemné letné teploty. Ako však informujú portál iMeteo či združenie Severe Weather Slovakia, už od zajtra, teda od utorka 27. júna, sa všetko zmení. Cez územie Slovenska by totiž mal prejsť ďalší studený front, ktorý ovplyvní aj teplotu nad celým naším územím.

SHMÚ varuje pred búrkami

Podľa predbežných predpovedí tento front postúpi pomerne rýchlo a prídu s ním aj ďalšie búrky, s ktorými sa tentoraz budú musieť vysporiadať obyvatelia severného a východného Slovenska.

Foto: TASR (Jaroslav Novák)

Príchod studeného frontu tiež značí, že nastúpi chladný vzduch a výrazne poklesnú aj denné a nočné teploty. Bude prevažne polooblačno až oblačno a zrážky možno očakávať prakticky na celom území. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe uvádza, že nočné teploty poklesnú na 14 až 19 stupňov, denné na 19 až 27 stupňov Celzia.

Búrky sa očakávajú najmä na východe územia. Vydané sú už aj výstrahy 1. stupňa pred búrkami, zrážkami, aj silným vetrom. V platnosti sú od utorka od 11:00 do 18:00.

Foto: Slovenský hydrometeorologický ústav

Na pár dní sa ochladí

Ešte chladnejšie bude v stredu. Denné maximá sa vyšplhajú na 22 stupňov na západe Slovenska, na severovýchode bude cez deň maximálne 16 až 18 stupňov Celzia. So zrážkami treba rátať na strednom a východnom Slovensku.

Foto: Slovenský hydrometeorologický ústav

Ku koncu pracovného týždňa by už ale teploty mali začať opäť stúpať a rovnako by mali ustúpiť aj mraky. Kompletnú grafickú predpoveď počasia si môžete pozrieť na mapkách SHMÚ.

Uložiť článok

Najnovšie články