Foto: Facebook - Yiannis Geladas/Unsplash

Našťastie však nebol agresívny.

Grécko a jeho ostrovy patria medzi obľúbené dovolenkové destinácie Slovákov. Mnohých tak určite znepokojí informácia, že sa v blízkosti známeho ostrova Zakynthos objavil veľký žralok, a to rovno najrýchlejší druh na svete, píše portál TN.CZ a Greek City Times.

Žralok mako

Obávaného predátora zachytil skúsený rybár Yiannis Gelados, ktorý sa týmto povolaním živí už roky. Na piatkový rybolov pri pobreží Zakynthosu však zrejme nikdy nezabudne. Vo chvíli, keď nebol ďaleko od pobrežia, sa totiž v blízkosti jeho lode objavil veľký žralok.

Podľa vlastných slov ešte v gréckych vodách tohto predátora nikdy nevidel. Našťastie ale nebol agresívny a okolo lode preplával ako delfín. Podľa odborníkov, ktorí si pozreli video, sa jedná o žraloka mako. Ten je známy ako najrýchlejší druh žraloka na svete, pretože dokáže plávať rýchlosťou až 70 km/h. Väčšinou sa však objavuje len vo veľkých hĺbkach a nie je známe, prečo tento konkrétny jedinec zablúdil.

Žralok sa prednedávnom objavil aj pri populárnom španielskom ostrove Menorca. Na začiatku júna zas žralok zabil turistu v egyptskej Hurghade, a to doslova len pár metrov od brehu. Hoteloví hostia všetko zachytili na kameru a útoku sa prizerali desiatky ľudí.

Uložiť článok

Najnovšie články