Reprofoto: TV Markíza

V base si posedí 20 rokov.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica odsúdil v utorok Štefana B., obžalovaného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy exmanželky, na trest odňatia slobody vo výmere 20 rokov. Vlani v septembri ju pod zámienkou urovnania vzájomných problémov vylákal do auta, ktoré pri obci Tesárske Mlyňany podpálil. Žena sa v ňom udusila.

Podľa obžaloby si Štefan B. na to vopred zadovážil akcelerátor horenia – benzín a spôsobil požiar interiéru auta. Žene sa z neho nepodarilo uniknúť, za niekoľko minút sa udusila splodinami horenia.

Myslel si, že prežila

„Som vinný. Úprimne ľutujem, čo sa stalo,“ reagoval Štefan B., ktorý pri čítaní obžaloby aj pri vyhlásení o vine neustále plakal. „Nikto si nevie predstaviť, čo som prežíval, keď som sa od psychiatričky dozvedel, že nežije. Odvtedy nežijem ani ja. Myslel som si, že prežila,“ dodal obžalovaný a vyjadril sústrasť celej svojej rodine.

Žil s ňou aj po rozvode

Ako pred súdom vypovedal, po rozvode žil s exmanželkou v spoločnej domácnosti, stále ju mal rád. Bola nezamestnaná, o rodinu a domácnosť sa údajne nestarala a navyše si našla iného muža.

Uložiť článok

Najnovšie články