Foto: TASR

Francúzskeho herca Gérarda Depardieua obvinilo 13 žien zo sexuálneho napadnutia alebo obťažovania.

Tieto ženy tvrdia, že Depardieu ich obchytkával, dával im ruku do spodnej bielizne a mal obscénne poznámky. Údajne sa to stalo v priebehu uplynulých dvoch desaťročí na miestach, kde sa nakrúcali filmy alebo televízne seriály a tiež na verejných miestach. TASR informáciu prevzala zo stredajšieho servisu spravodajskej stanice BBC News.

Článok pokračuje pod videom ↓

Herec obvinenia odmieta

Právnik 74-ročného Depardieua uviedol, že „formálne odmieta všetky obvinenia, ktoré môžu spadať pod trestné právo„. Podľa portálu Variety sa popisované prípady udiali medzi rokmi 2004 a 2022. Obvinenia prichádzajú dva roky po začatí trestného stíhania za znásilnenie, ktoré herec popiera. Depardieu je naďalej vyšetrovaný za údajné znásilnenie nemenovanej herečky v roku 2018.

Pre francúzsku webovú stránku Mediapart jedna z komparzistiek uviedla, že Depardieu jej strčil ruku pod šaty a pokúsil sa „vkĺznuť k nohavičkám“. Keď mu ruku odstrčila, začal byť agresívny a pokúsil sa o to znova, tvrdí. Ďalšia opísala, že herec ju „chytil za pás“, mal „blúdiacu ruku“ a „nakoniec mi naliehavo položil ruku na zadok“.

Foto: MovieStillsDB

Jeho správanie bolo tolerované, jedna žena mala len 17 rokov

Iná žena povedala, že sa jej počas davovej scény pokúsil „položiť ruku na genitálie“. Pri ďalšej príležitosti ju herec v sprievode muža, ktorého predstavil ako producenta, údajne chytil zozadu a „ohmatával jej boky, brucho a prsia“. Mnohé z týchto žien pre Mediapart uviedli, že boli šokované tým, že neboli prijaté žiadne opatrenia a jeho správanie bolo tolerované alebo dokonca prijímané so smiechom.

Dospelí nechali herca, aby mi pred všetkými hladil prsia,“ povedala jedna z herečiek, ktorá mala v tom čase 17 rokov. Parížska prokuratúra však v stredu pre AFP uviedla, že „dosiaľ nedostala žiadnu novú sťažnosť„.

Uložiť článok

Najnovšie články