Foto: Facebook - Polícia SR

Muži zákona zabránili účelovému sobášu.

Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii dnes zasahovala priamo na svadobnom obrade účelového manželstva v Šali, kde sa mladá Slovenka vydala za Turka. O prípade informuje polícia na svojom Facebooku.

Išlo o akciu s krycím názvom „Peržan“, pri ktorej bol zadržaný 54-ročný Rakúšan tureckej národnosti. Ten mal naviesť 18-ročnú Slovenku na účelové manželstvo s 28-ročným občanom z Turecka, za čo mala žena dostať finančnú odmenu vo výške 3000 eur. Rovnakú odmenu mal dostať aj 54-ročný sprostredkovateľ. K uzavretiu svadby došlo na Matričnom úrade v Šali ešte 24. februára o 14:20 a podľa polície malo ísť už o tretí sobáš týchto dvoch podvodníkov.

K svadbe nútili tehotnú ženu

„Prvé účelové manželstvo mal uzavrieť so Slovenkou B.L. v októbri minulého roku na Matričnom úrade Dvory nad Žitavou. Napokon k sobášu nedošlo. Druhé účelové manželstvo mal uzavrieť s V.B. V tomto prípade mala nevesta doslova pred sobášom utiecť po tom, čo bola k súhlasu s jeho uzavretím nútená,“ hovorí polícia.

Nevesta mala byť obmedzená na slobode a pod nátlakom súhlasiť s výdajom. Obvinení ju zamkli v rodinnom dome v obci Tvrdošovce spolu s jej dvojročnou dcérou. Nevesta bola navyše v tom čase tehotná. Nakoniec sa jej však podarilo utiecť do bezpečia a k sobášu nedošlo.

„Tureckého občana E.K. sme eskortovali na útvar policajného zaistenia cudzincov v Medveďove. Cudzinecká polícia v Nových Zámkoch ho administratívne vyhostila a v najbližšom období opustí za účasti polície územie Slovenska,“ povedala polícia. Nevesty a organizátor sú stíhaní za prevádzačstvo formou účelového sobáša a hrozí im dva až osem rokov väzenia.

„Páchatelia, ktorí mali nútiť nevestu v druhom prípade k súhlasu s výdajom a organizátor sobášov sú stíhaní za obchodovanie s ľuďmi formou núteného sobáša, spáchaného na tehotnej žene, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až 12 rokov,“ dodali muži zákona.

Uložiť článok

Najnovšie články