Foto: TASR/AP

Útok sa udial na východe Ukrajiny.

Kyjev sa v pondelok prihlásil k zodpovednosti za smrtiaci útok na ruské ozbrojené sily v meste Makijivka na východe Ukrajiny zo soboty na novoročnú nedeľu. Moskva predtým priznala, že pri útoku v tomto meste prišla o 63 vojakov. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Článok pokračuje pod videom ↓

„V noci 31. decembra bolo v meste Makyjivka vo východnej Doneckej oblasti zničených a poškodených do desať jednotiek nepriateľskej vojenskej výzbroje rôzneho typu,“ uviedol v oznámení generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl. Napísal tiež, že straty na životoch sa ešte len stanovujú.

Foto: TASR/AP

Ukrajinská armáda už predtým uviedla, že pri novoročnom raketovom útoku, ktorý zasiahol školu slúžiacu ako kasárne pre čerstvo zmobilizovaných ruských vojakov v Makijivke v Doneckej oblasti, zahynulo približne 400 ruských vojakov. K útoku sa však vtedy Kyjev oficiálne neprihlásil, informoval len o počte obetí.

Rusko potvrdilo útok, údaje o obetiach sú rozdielne

Útok potvrdila aj Moskva. Ruské ministerstvo obrany však v pondelok oznámilo, že pri ňom zahynulo 63 ruských vojakov. Proruská správa v oblasti taktiež uviedla, že útok si vyžiadal obete; Kyjevom uvádzaný počet ale nepotvrdila.

Uložiť článok

Najnovšie články