Foto: ZSSK (Facebook)

Nočné výdatné sneženie sa ráno odrazilo na cestách.

Nepriaznivé počasie značne obmedzilo dopravu na východe Slovenska. Na sociálnej sieti o tom informuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) s tým, sa to týka najmä okolia Košíc. Cestovať odporúča len ak je to nevyhnutné.

„Na viacerých tratiach je silná námraza na trolejovom vedení. V stanici Košice nefungujú výhybky. Zamestnanci správcu infraštruktúry intenzívne pracujú na odstránení následkov a obnovení dopravy,“ uvádza.

Foto: Unsplash

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na nedeľu viacero výstrah pred nepriaznivým počasím. Druhý stupeň výstrahy pred snežením a snehovými jazykmi platí takmer pre všetky okresy východného Slovenska. Platí aj výstraha prvého stupňa pred vetrom a poľadovicou.

Podľa Twitteru slovenských železníc je problémom aj mohutné meškanie vlakov, ktoré v istých prípadoch presahuje aj trojhodinový časový interval.

Problémy majú aj cestári

Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) vyhlásila v nedeľu I. situačný stupeň v úsekoch spadajúcich pod stredisko Rožňava a Košice-okolie. Pre TASR to potvrdil hovorca KSK Michal Hudák. Dôvodom je husté sneženie sprevádzané silným vetrom.

Košice, foto: TASR

„Najhoršia situácia je na ceste I/67 v úseku Dobšiná – Dobšinský kopec – Dobšinská Ľadová Jaskyňa a ďalších horských priechodoch,“ uviedol v súvislosti s cestami v Rožňavskom okrese. V Michalovskom okrese sú cesty zjazdné, no s kašovitou vrstvou snehu. Tá je aj na cestách v okrese Trebišov. „Situáciu komplikuje silný vietor a popadané stromy,“ dodal Hudák.

V Prešove platí stav nebezpečia

V Prešove je od nedeľného rána vyhlásený stav nebezpečia. Dôvodom je snehová kalamita. Informuje o tom mesto Prešov na sociálnej sieti. Radnica obyvateľov žiada, aby okrem výnimočnej situácie nevychádzali zo svojich domov. „Vyhnete sa tak nechceným zraneniam a umožníte technike pohotovo a rýchlo pracovať na odpratávaní snehu,“ uvádza.

Vietor páchal škody aj v Trebišove, foto: TASR

Prioritou mesta je zabezpečiť, aby ľudia, ktorí budú v pondelok (12. 12.) cestovať do práce a voziť deti do škôl, mali k dispozícii bezpečné a plynulé mestské cestné komunikácie. „Od 23.15 h bola operačným štábom požiadaná spoločnosť Záhrada Real aktivovať svoje služby a začať odpratávať chodníky. Ich prácu budeme v priebehu dňa kontrolovať,“ dodáva.

Uložiť článok

Najnovšie články