aktuálna správa
Súd už dospel k rozhodnutiu.

Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v sobotu podvečer vyhovela návrhu prokuratúry a vzala do väzby obvineného mladistvého A. B., ktorý v Strednej odbornej škole v Novákoch vo štvrtok (3. 11.) sekerou zaútočil na spolužiakov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic ako dozorový prokurátor v prípade hodnotí rozhodnutie súdu ako zákonné a správne. „V plnej miere sa súd stotožnil s naším návrhom na väzbu z dôvodu rizika pokračovania v trestnej činnosti, respektíve snahy o dokonanie činu,“ uviedol Lipšic.

Pripomenul, že obvinený sa k činu priznal, nechcel však bližšie špecifikovať jeho možnú motiváciu, upozornil, že konanie mladíka bude predmetom odborného psychiatrického posudku.

Reprofoto: Tv Markíza

Dôvodom bol vraj jeho zlý psychický stav

Obhajca obvineného Ladislav Krčmárik uviedol, že za skutkom mal byť dlhodobo zlý psychický stav jeho klienta, vylúčil však, že by obvinený bol v čase skutku pod vplyvom omamných látok, takisto odmietol inšpiráciu udalosťami októbrového teroristického útoku na Zámockej ulici v Bratislave.

Mladistvého A. B. obvinila v piatok (4. 11.) polícia z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Špeciálny prokurátor navrhol väzobné stíhanie z dôvodu obavy z pokračovania v trestnej činnosti
K útoku v SOŠ v Novákoch prišlo vo štvrtok doobeda. Pri incidente útočník zranil dve mladistvé osoby.

Uložiť článok

Najnovšie články