aktuálna správa
Severná Kórea tak odpálila už štvrtú raketu v priebehu tohto týždňa.

Severná Kórea v sobotu zrejme vystrelila dve neidentifikované balistické rakety do Japonského mora, uviedla japonská pobrežná stráž s odvolaním sa na ministerstvo obrany. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Článok pokračuje pod videom ↓

Japonská verejnoprávna televízia NHK informovala, že rakety pravdepodobne dopadli mimo výlučnej hospodárskej zóny Japonska, pričom sa odvolala na nemenované vládne zdroje.

Hlásenie o prvej odpálenej rakete podala pobrežná stráž o 6:47 h miestneho času. Krátko po siedmej hodine ohlásila odpálenie druhej strely.

kldr
TASR/AP Photo/Lee Jin-man

Mala to byť už štvrtá raketa

Severná Kórea tak odpálila už štvrtú raketu v priebehu tohto týždňa. K prvému odstrelu prišlo pred štvrtkovou návštevou americkej viceprezidentky Kamaly Harrisovej v Južnej Kórei, k druhému niekoľko hodín po jej odchode z krajiny.

Južná Kórea, Japonsko a USA následne v piatok zorganizovali trojstranné protiponorkové cvičenia vo Východnom mori. Cvičenie sa uskutočnilo po tom, čo juhokórejskí predstavitelia počas uplynulého víkendu upozornili, že Pchjongjang by sa mohol pripravovať na odpálenie balistickej rakety z ponorky.

Uložiť článok

Najnovšie články