Pexels/Andrea Piacquadio

Ani introvert, ani extrovert, ani ambivert. Čo ak ste omnivert?

Omnivert je typom osobnosti, o ktorej sa veľa nehovorí. Je totiž veľmi podobná ambivertom, napriek tomu sa ale v niektorých veciach líši. Ak ste teda doteraz mali pocit, že na vás nesedia charakteristiky introverta, extroverta ani ambiverta, možno ste práve omnivertom. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Znamenia, že je to tak, popísal portál The Violent Heart.

#1 Nie ste samotárom a niekedy spoločnosť milujete. Veľakrát však nevyhnutne potrebujete len čas pre seba, kedy vás nebude nikto a nič rušiť. 

#2 Idete z extrému do extrému. Niekedy ste pre niečo zapálení na 200 %, potom zas prídu dni, kedy sa ledva dokážete premôcť k tomu, aby ste vstali z postele. Váš život je jednoducho o striedaní extrémov. 

#3 Máte viacero skupín priateľov a trávite s nimi čas podľa toho, ako ste aktuálne nastavení. Keď máte práve chuť na zábavu, trávite čas s vašimi extrovertnými priateľmi. Ak chcete tráviť čas pokojnejšie, zdržiavate sa zas v okruhu introvertov. 

#4 Byť stredobodom pozornosti nenávidíte i milujete zároveň. Niekedy máte obdobia, kedy sa zo sociálneho života úplne stiahnete. Inokedy zas po pozornosti doslova bažíte a vyhľadávate ju. 

#5 Stabilné priateľstvá a vzťahy vám robia problém. Keďže máte ako keby “dve osobnosti”, nie každý je ochotný to tolerovať. Navyše, problémom je aj to, že keď sa vaše aktuálne nastavenie zmení, ani vy nie ste ochotní tolerovať niekoho, s kým vám bolo predtým skvele. 

#6 Ste skvelým poslucháčom a radcom. Keďže máte kvality introverta aj extroverta, nielenže ste skvelým poslucháčom, ale ľuďom zároveň dokážete aj výborne poradiť. 

Pexels/ROMAN ODINTSOV

#7 Svojimi zmenami nálad niekedy leziete na nervy aj sami sebe. V jednu minútu máte pocit, že vám patrí svet, o 2 minúty na to sa topíte v úzkostných myšlienkach a o 15 minút na to je vaše sebavedomie opäť na vrchole. 

#8 Niekedy ľutujete svoje rozhodnutie. Ak máte práve extrovertnú, povznesenú náladu, niekedy robíte dôležité rozhodnutia za 2 minúty. Inokedy zas dokážete aj nad niečím úplne jasným premýšľať celé hodiny. Preto svoje rozhodnutia niekedy ľutujete. 

#9 Milujete rozhovory, avšak nie s kýmkoľvek. Nech je už vaša nálada akákoľvek, plytké rozhovory naozaj vždy neznášate. Radi sa preto obklopujete ľuďmi s vysokým intelektom. 

#10 Máte skvelý odhad na ľudí. Je to váš vzácny dar, ktorému sami celkom nerozumiete, ale sami ste si na sebe všimli, že prvý dojem vás ešte nikdy nesklamal. Stačí vám pár sekúnd interakcie, a človeka máte dokonale prečítaného. 

theviolentheart
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov