Foto: TASR

Po krátkom brífingu Matovič odmietol odpovedať na otázky novinárov.

Minister financií, Igor Matovič, sa vyjadril na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej po tom, čo vetovala časť miliardového balíčka. Podľa bývalého premiéra je prezidentka len progresívna liberálka, ktorá nedala rodinám šancu.

Igor Matovič tvrdí, že prezidentka Zuzana Čaputová je progresívna liberálka, čo je podľa neho dôvod, prečo nepodpísala zákon o protiinflačnom balíčku. Za problém považuje, že nedostal od hlavy štátu žiadny priestor, aby svoj zákon obhájil.

Foto: TASR – Jakub Kotian

Prezidentka Zuzana Čaputová vetovala časť Matovičovho miliardového balíčka. Zákon, ktorý prešiel v zrýchlenom konaní bez diskusie a za dohody s fašistami, sa tak vracia do parlamentu. Poslanci by mali o ňom opätovne rokovať na júnovej schôdzi, píše Denník N.

Rodiny nedostali šancu

„Pani prezidentka mala spravodlivo rozhodnúť, mala si vypočuť obhajcov oboch strán. Dala obrovský priestor ľuďom, ktorí bojovali proti pomoci rodinám. Mne ako obhajcovi tohto návrhu nedala ani jedinú minútu. Odoprela právo na obhajobu rodinám s deťmi. Prezidentský palác bol plný ľudí, ktorí bojovali proti rodinám,“ povedal minister financií Igor Matovič na krátkej tlačovej konferencii. Prezidentka pozvala aj zástupcov rodín, to však Matovič označil len za symbolické gesto.

Uložiť článok

Najnovšie články