Foto: Profimedia

Speváčka Mariah Carey čelí žalobe za práva k vianočnému hitu.

Americká speváčka Mariah Carey čelí žalobe za údajné porušenie autorských práv v spojitosti s jej vianočným hitom „All I Want for Christmas is You“ z roku 1994. TASR správu prevzala v sobotu z webovej stránky stanice BBC.

Porušenie autorských práv

Textár Andy Stone tvrdí, že bol spoluautorom piesne s takým istým názvom z roku 1989. Carey podľa neho zneužila jeho „popularitu“ a „štýl“. Speváčka, spoluautor piesne Walter Afanasieff a vydavateľstvo Sony Music Enternainment sa podľa Stonea „vedome, dobrovoľne a zámerne“ podieľali na porušení autorských práv.

Obe piesne sa zdajú byť hudobne odlišné, píše BBC. Stone však tvrdí, že Carey vyvolala zmätok a nepožiadala o povolenie. Speváčka sa k záležitosti ešte nevyjadrila. Hit All I Want for Christmas is You sa po svojom vydaní dostal na čelo rebríčkov vo viacerých krajinách a do roku 2017 údajne Careyovej zarobil v tantiémach viac ako 60 miliónov dolárov, píše BBC.

Stone, ktorý vystupuje pod pseudonymom Vince Vance v kapele Vince Vance & the Valiants, žiada odškodné vo výške najmenej 20 miliónov dolárov. To, prečo podnikol právne kroky až 28 rokov po vydaní Careyovej piesne, podľa BBC nie je známe.

Uložiť článok

Najnovšie články