Foto: SITA/Facebook

V priebehu posledných dní si minister obrany Jaroslav Naď a poslankyňa Romana Tabák vymenili viaceré odkazy.

Kým Romana Tabák je známa ako poslankyňa, ktorá niekedy koná skôr ako premýšľa, minister Naď zase vie úderne reagovať na to, čo sa mu nepáči. Najnovší spor medzi ministrom a poslankyňou sa týka raketového systému S-300. 

Otázka ohľadom S-300

Romana Tabák sa pred pár dňami na sociálnej sieti pýtala ľudí, či súhlasia s darovaním raketového systému S-300 Ukrajine, pričom ona napísala, že s tým nesúhlasí, lebo sa tak Slovensko zaťahuje do konfliktu.

Minister obrany Jaroslav Naď bol následne s týmto statusom konfrontovaný v relácii uverejnenej Hospodárskymi novinami. Tam mu moderátorka prečítala, čo Tabák napísala, avšak mu najprv neprezradila, kto je autorom výroku.

Keď sa minister dozvedel, o koho ide, povedal, že si váži odbornosť poslankyne na raketové systémy, najmä tie tenisové. Poslankyňa Tabák je bývalou tenistkou.

Poslankyňa reagovala

Poslankyňa ministrovi odpísala, že ju neprekvapila jeho neúcta k ženám, na ktorú si už v strane OĽaNO a v politike zvykla. Priznala, že nie je odborníčkou na raketové systémy, no ako bývalá vrcholová športovkyňa rozumie taktike boja, útoku či obrane. Napísala, že sa obáva prílišnej provokácie a dúfa, že Naď nevystavuje Slovensko riziku. Poznamenala tiež, že sa Ruska nezastáva.

Minister dnes odpovedal

Konfrontácia pokračovala aj dnes. Minister zverejnil fotografiu zraneného ukrajinského dievčatka bez nohy a napísal, že aj Máša možno chcela byť tenistkou. Ďalej priamo poslankyni vysvetľoval, že už boli zavraždené stovky detí, tisíce zranených a milióny opustili svoje domovy.

Pripomína, že vojna trvá 50 dní a píše, že buď budeme pomáhať, alebo strčíme hlavu do piesku a budeme sa pozerať, ako novodobý Hitler vyvražďuje celé obce. „Toto je realita Romana Tabák, akokoľvek je to pre Teba náročné pochopiť,“ odkázal poslankyni. Zároveň poznamenal, že jeho status nie je útokom na ženy.

Uložiť článok

Najnovšie články