Foto: pixabay.com

Aj silný človek sa môže unaviť…

Nevýhodou silných ľudí je to, že nikto sa ich neopýta, či s niečím nepotrebujú pomôcť — každý totiž tak nejak prirodzene predpokladá, že so všetkým si poradia sami. To je síce pravda, no pravdou je aj to, že aj ten najsilnejší človek sa raz unaví, ak je toho naňho dlhodobo naozaj priveľa. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Týchto 10 vecí, ktoré popísal portál Thought Catalog sa stane, keď ste boli vždy silní, ale teraz ste jednoducho unavení.

#1 Prestanete sa nútiť do vecí, ktoré nechcete robiť. Bez výčitiek svedomia už odmietate rôzne pozvania. Potrebujete byť teraz nejaký čas osamote, preto sa dočasne v čo najväčšej možnej miere izolujete.

#2 Ohľadom svojich pocitov ste úprimnejší než kedykoľvek predtým. Keď sa vás niekto opýta, ako sa cítite, už neodpovedáte zdvorilostné “dobre”. Viete, že všetko je tým len horšie. 

#3 Nemáte problém požiadať o pomoc. Nepovažujete to za “hanbu”, práve naopak, viete, že je to dôkazom vašej sily. Uvedomujete si, že so svojou silou už nemôžete počítať tak ako predtým, a preto ste ochotní osloviť ľudí, ktorí vám pomôžu. 

#4 Ste oveľa menej tolerantní ako kedykoľvek predtým. Už viac nemáte chuť robiť veci, ktoré vám spôsobujú úzkosť alebo smútok. Od týchto vecí sa už bez vysvetlenia dištancujete — a to aj v prípade, ak vám ich spôsobujú naozaj blízki ľudia.

#5 Nespoznávate sa. Doteraz ste boli zvyknutí na to, že vás každý žiadal o pomoc a všetko ste zvládali ľavou zadnou. Situácia je ale aktuálne iná — roky takéhoto života si vybrali svoju daň a vy niekedy nespoznávate samých seba. 

Ilustračná foto: Unsplash

#6 Ľudia sa od vás izolujú. Vaši najbližší si možno mysleli, že s nimi máte nejaký problém, preto tá vaša zmena správania — tak sa vám otočili chrbtom. Nikto sa ale neopýtal, čo sa deje, a ako vám môže pomôcť. 

#7 Nedokážete presne určiť pôvodcu týchto pocitov. Viete len, že jedného dňa sa to jednoducho stalo. Pravda je ale taká, že išlo o nahromadenie všetkého, čím ste si roky prechádzali. 

#8 Prehodnocujete svoje predošlé rozhodnutia. Samých seba sa pýtate, či ste na seba nemali byť menej tvrdí, kým bol čas. 

#9 Dnes už viete, že byť zraniteľný je úplne v poriadku. Je to dôkazom toho, že ste človekom, ktorý ma city, pocity, a emocionálnu inteligenciu. Zraniteľnosť je dôkazom sily. 

#10 Viete, že príde deň, kedy budete opäť silní. Teraz ale musíte vytrvať a prejsť cez oko búrky. Ste zmierení s tým, že nejaký čas budete smutní, viac citliví či zmätení — viete však, že je to oveľa lepšie ako predstierať, že všetko máte pod kontrolou, aj keď na vás všetko padá. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov