Foto: pixabay.com

Máte pocit, že ľudia okolo vás vám viac energie berú, ako vám jej dávajú?

Dôvod môže byť prostý — a to síce fakt, že vaše prostredie je jednoducho toxické. Na prvý pohľad to ale vôbec nemusí byť badateľné, toxickí ľudia sa totiž veľmi radi a veľmi často skrývajú za našich priateľov či podporovateľov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

9 znamení, že vaše okolie je toxické, popísal portál Learning Mind.

#1 Vyžívajú sa v drámach. Niektorí ľudia nimi doslova žijú, nikdy to ale neveští nič dobré. Takíto ľudia totiž zrejme za vaším chrbtom rozoberajú aj vaše problémy a vyžívajú sa v nich. 

#2 Radia vám veci, ktoré sami nedodržiavajú. Radila vám už niekedy nejaká kamarátka, že sa máte so svojím priateľom rozísť, no ten jej pritom robil ešte horšie veci? Aj takéto osoby sú toxické. 

#3 Zlým znamením je aj to, ak sa vaše okolie uráža, keď nedodržiavate jeho rady. Máte predsa svoj vlastný rozum a máte právo rozhodnúť sa tak, ako to práve cítite. Aj keď o radu žiadate, neznamená to, že vás to zaväzuje k tomu, aby ste sa ňou riadili.

#4 Jasným znakom toxického prostredia je klebetenie. Keď vaše okolie neustále klebetí, môžete mať istotu, že akonáhle odídete, reč bude aj o vás. 

pixabay.com

#5 Toxické je aj to, ak neustále vytvárajú nejaké konflikty. Medzi najbližšími by predsa mali byť výnimkou, nie každodenným pravidlom. 

#6 Iný okruh známych by ste si mali hľadať aj vtedy, ak vás vaše okolie nerešpektuje. Ak sa napríklad rozhodnete pre nejakú novú kariéru alebo preto, že idete študovať a miesto podpory sa vám dostane len výsmech, vedzte, že v tomto prostredí vám len závidia a je čas posunúť sa ďalej. 

#7 Detinskosť je síce milá, avšak ak sa niekto nevie správať nijak inak, v dospelom veku to v poriadku nie je. Práve naopak, v serióznych vzťahoch je to doslova toxické. 

#8 Absolútne zlým znamením je aj to, ak sú títo ľudia len výhradne pozitívni alebo negatívni. V tom prvom prípade ide totiž o toxcikú pozitivitu, ktorá je jedom každého vzťahu, zatiaľ čo v tom druhom prípade sa vám nikdy nedostane podpory vašich nápadov či plánov. 

#9 Nedokážu povedať “prepáč”. Ak sa niekto správa hlúpo alebo nemiestne, povedať toto slovo by malo byť samozrejmosťou. Ak to niekto nedokáže, zbytočne vytvára toxické prostredie. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov